Sony bevestigd nieuwe PlayStation Showcase voor 24 mei

Sony bevestigd nieuwe PlayStation Showcase voor 24 mei

19 mei 2023

Of je het nu hebt over esports in België, gaming in de Verenigde Staten of virtual sports in Zuid-Korea; PlayStation is niet weg te denken uit de wereld van esports en gaming. Sinds de lancering van de allereerste PlayStation in december 1994, bijna dertig jaar geleden, is de console van Sony uitgegroeid tot een van de populairste en meest verkochte game consoles ooit. Vrijwel iedere grote game studio in de wereld maakt games voor PlayStation, of hebben dat in ieder geval gedaan in het verleden, dus is het niet zo verbazend dat er reikhalzend wordt uitgekeken naar de nieuwste PlayStation Showcase. Sony heeft recent bekendgemaakt dat deze gepland staat voor 24 mei 2023, wanneer deze live zal worden uitgezonden via zowel Youtube als Twitch.

Berg aan nieuwe games en content

Het belooft alvast een uitzending boordevol reveals en nieuwe originele content te worden, want Sony heeft laten weten dat het geheel iets meer dan een uur zal duren. Daarin zal er met name gefocust worden op nieuwe games en content voor de PS5 en de PS VR2. Daarnaast zal het Japanse bedrijf ook meer inzicht verschaffen met betrekking tot de toekomst van de PS5 en er gaan zelfs geruchten dat ze één of twee nieuw modellen voor de console gaan voorstellen. Het zou in dit geval gaan om een PS5-model met een afneembare disc drive en eventueel ook om een nieuwe draagbare console. De verwachting is ook dat Sony tijdens de komende livestream nieuwe audio accessoires voor de PS5 zal presenteren. De livestream op YouTube en Twitch zal op 24 mei vanaf 22:00 uur Belgische tijd gratis te volgen zijn.

“Het is bijna tijd om te zien wat er komen gaat – de PlayStation Showcase wordt op woensdag 24 mei om 13:00 uur (Pacific Time)/21:00 uur (British Time) live uitgezonden”, valt te lezen in de officiële aankondiging op de Playstation website, “De show zal iets meer dan een uur duren, en zal zich richten op games voor de PS5 en PS VR2 die momenteel in ontwikkeling zijn bij enkele van de beste studio’s ter wereld. Zo krijg je een glimp van verschillende nieuwe creaties van PlayStation Studios en van betoverende nieuwe games van onze externe partners en onafhankelijke creators. De live uitzending begint aanstaande woensdag 24 mei om 13:00 uur (Pacific Time)/21:00 uur (British Time) op YouTube en Twitch. We hopen je daar te zien”.

PlayStation Tournaments op PS5

De officiële bevestiging van de datum en tijd voor de nieuwe PlayStation Showcase komt enkele maanden nadat Sony een andere grote aankondiging deed, namelijk de komt van de zeer populaire PlayStation Tournaments naar de PS5. Destijds schreven we hier al een artikel over voor één van onze dochterwebsites (in het Engels), aangezien fans van de PS5 lang hebben moeten wachten op PlayStation Tournaments voor hun favoriete console. Dankzij een gemakkelijkere toegang, een verbeterde interface, en meer prijzen en prijzengeld is de toevoeging van PlayStation Tournaments aan de PS5 een groot succes gebleken.

Nieuws