Maak kennis met de nieuwe kampioen op de Summoner's Rift van League of Legends: Gwen

Maak kennis met de nieuwe kampioen op de Summoner's Rift van League of Legends: Gwen

6 april 2021

Enkele weken nadat de integratie van Viego, The Ruined King is gelanceerd, wacht er al een nieuwe kampioen op in de Summoner’s Rift. Maak kennis met Gwen, The Hallowed Seamstress van League of Legends.

Toegegeven, een echte verrassing is dit niet, want er waren al heel wat geruchten dat er een nieuwe kampioen haar intrede zou doen. Maar iedereen heeft zich vergist over zijn identiteit. Nadat de kampioen Viego was gelanceerd, waren er immers prikkelende teasers en aanwijzingen die deden vermoeden dat League of Legends Viego’s vrouw Isolde als kampioene zou introduceren. Maar niets is minder waar… we zijn allemaal bedot. League of Legends laat je kennis maken met Gwen.

Gwen is een creatie van Viego. Ze was oorspronkelijk een pop van Isolde, maar Viego heeft haar op één of andere manier tot leven gewekt.

Wat zijn de abilities van Gwen?

Gwen is een heel magische figuur. Haar passieve ‘ability’ ‘thousand cuts’ is dus magisch van aard. Haar basisaanvallen zullen dus vooral extra magische schade toebrengen. Hoeveel dat is, hangt af van het percentage van haar HP. Bovendien zullen de basisaanvallen tegen kampioenen haar helen voor een deeltje van de toegebrachte schade.

Laat ons het nu hebben over de actieve abilities van Gwen. Ze heeft er vier. De eerste is ‘Snip snip!’ Met deze aanval knip Gwen heel snel met haar schaar. Ze knipt minimaal twee keer en maximaal zes keer. Elke knip brengt schade toe in een kegelvormig gebied.

De tweede actieve ability van Gwen heet ‘Hallowed Mist’. Voor deze aanval omring Gwen zich met een heilige mist. En dit gedurende vijf curicale seconden. Op deze manier geniet ze van een pantser met magische weerstand. Hierdoor kunnen vijanden buiten de must Gwen niet raken met hun vaardigheden.

De derde ability die we aan je voorstellen heet ‘Skip ’n slash’. Dit is een aanval waarin Gwen een korte afstand sprint. Ook zullen haar aanvallen een groter bereik, snelheid en magische schade hebben. En dit gedurende vier seconden. Als je een vijand aanvalt tijdens deze vier seconde zal de afkoelperiode van de E met vijftig procent doen zakken. Gebruik deze ability dus wijs.

De laatste ability die we aan je voorstellen heet ‘Needlework’; Gedurende acht seconde kan ze ‘Needlework’ maximaal drie keer gebruiken om een vijand te raken en weer acht seconde te krijgen om een volgende te raken. Wanneer je deze actie toepast zal ze naalden in een rechte lijn gooien. Die brengen niet alleen schade doe, maar vertragen ook de vijand.

Wij wensen je heel veel plezier met het spelen met Gwen!

Fotokrediet: Riot Games

Nieuws