Team Liquid wint LCS Lock In

Team Liquid wint LCS Lock In

3 februari 2021

Het was een tandenbijter van een finale van het LCS Lock In toernooi. Na vijf rondes heeft Team Liquid verdiend gewonnen van Cloud9. De eindstand was 3-2 in het voordeel van team Liquid. De pot die de winnaars hiermee verdienen, is niet klein. Het team ontvangt maar liefst 150.000 dollar aan prijzengeld en daarbovenop nog eens 50.000 dollar om te schenken aan een goed doel naar keuze.

Voor de eerste keer georganiseerd

Het LCS Lock In toernooi was een primeur, want in 2021 werd het voor de allereerste keer georganiseerd. Hoe zat het toernooiformat met tien teams in elkaar? Eerst konden de teams zich opwarmen tijdens de groepsfase. Er werden daarbij twee poules gemaakt met elk vijf ploegen. De laatste na elke groepsfase viel onherroepelijk af. Zo bleven er nog acht teams over die naar de play-offs gingen.

Dominant Team Liquid

Team Liquid toonde zich in de finale tegen Cloud9 zich bijzonder sterk. Al vrij vroeg in de finale nam het de leiding. De eerste twee rondes van de finale werden in minder dan 30 minuten gespeeld. Dat is een heel puike prestatie! Iedereen verwachtte dat Team Liquid dit nog een derde keer zou doen, maar toen werd het plots een zeer spannende finale. In de twee volgende games wist Cloud9 telkens het spelletje te winnen. 2-2 het moment van de waarheid lag dus in het beslissende, laatste potje. Het was dus kei spannend. ’t Was wel te merken dat Cloud9 uitgeput was, want met maar 25 minuten op de klok, wist team Liquid dit spel verdiend te winnen.

Nieuws