Bekende leaker zegt dat nieuwe Mortal Kombat game een reboot wordt

Bekende leaker zegt dat nieuwe Mortal Kombat game een reboot wordt

12 mei 2023

Sinds de release van het eerste deel van de franchise in 1992 is Mortal Kombat een van de populairste fight games, en zelfs een van de populairste game franchises, ter wereld. Samen met andere legendarische vechtspel-franchises als Street Fighter en Tekken behoort Mortal Kombat al enkele decennia tot de meest gespeelde games in het genre. Dat heeft geleid tot een hele reeks spin-offs en spin-off producten, waaronder een serie stripboeken, een kaartspel en een animatieserie voor televisie. Ook werden er verschillende Mortal Kombat films gemaakt met afwisselend succes. Het is dus niet zo gek dat er door de fans van gaming en esports in België en wereldwijd met ongeduld wordt uitgekeken naar de release van de nieuwe Mortal Kombat game. De bekende leaker billbil-kun heeft recent gezegd dat de komende game geen nieuw spel zal zijn, maar een reboot van de originele Mortal Kombat 1.

Steeds meer teasers voor nieuwe Mortal Kombat

Er zijn de afgelopen tijd al meerdere teasers rondom de komende Mortal Kombat game uitgebracht, maar laten we beginnen bij de recente revelatie van billbil-kun. Op donderdag 11 mei 2023 liet hij via zijn eigen Twitter account weten dat de volgende Mortal Kombat game “Mortal Kombat 1” zal heten, en dat het spel beschikbaar zal zijn voor PC, Playstation 5, Xbox Series S|X en Nintendo Switch. De Playstation 4 en de Xbox One vallen dus buiten de boot als we de over het algemeen betrouwbare en goed geïnformeerde leaker mogen geloven.

Billbil-kun verstuurde zijn bericht kort nadat er op de officiële Youtube account van Mortal Kombat een nieuwe teaser was verschenen. In een video van in totaal 16 seconden lang zien we een tikkende klok die van de 11 direct naar de 1 springt. De 12 wordt dus overgeslagen en dat lijkt een sterke hint met betrekking tot de nieuwe Mortal Kombat game die eraan komt. De laatst uitgebrachte versie was namelijk Mortal Kombat 11, waardoor het dus niet al te vergezocht is om de meest recente teaser te interpreteren als de aankondiging van een reboot, in dit geval van Mortal Kombat 1 zoals Billbil-kun ook aangeeft.

Tweede teaser in maand tijd

De studio achter de komende Mortal Kombat game is NetherRealm Studios en de eerder aangehaalde video met de klok is niet de eerste teaser die het bedrijf de ether in heeft gestuurd. Zo publiceerde het bedrijf minder dan een maand geleden ook al een teaser, opnieuw via het officiële Youtube-kanaal van Mortal Kombat. In deze video zie je als het ware van binnenin een zandloper hoe het laatste beetje zand naar beneden valt. Op de laatste korrel wordt ingezoomd, totdat deze opeens ontploft en een grote schokgolf veroorzaakt. In de video waarvoor we hierboven de link hebben gegeven begint de teaser rond 1:54, voorafgegaan door een aantal fragmenten waarin medewerkers van NetherRealm Studios hun dankbaarheid laten blijken aan de fans voor het feit dat de Mortal Kombat-franchise dit jaar 30 jaar bestaat.
Nieuws