eSport nieuws: dit zijn de nieuwste stimulansen voor groei

eSport nieuws: dit zijn de nieuwste stimulansen voor groei

2 november 2021

In de dynamische wereld van eSports - ook wel bekend als competitief gamen - volgen de ontwikkelingen zich in razend tempo op. Als je het even niet bijhoudt als eSporter, zijn er alweer nieuwe ontwikkelingen in de markt. Wil je op de hoogte blijven van wat er qua eSports allemaal te beleven valt en welke (recente) gebeurtenissen zich voordoen in deze sector? Volg dan een goed blog over dit thema! Lees snel verder om te ontdekken welke groei er in de Europese en ook in de Vlaamse eSport-wereld op dit moment gaande is. Waar komt die exponentiële groei eigenlijk vandaan?

Enorme toename van het gebruik van eSports in 2020 en 2021

Een van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van eSports is de indrukwekkende toename van het aantal spelers in de afgelopen twee jaar. Onder andere door de coronacrisis, waardoor veel mensen (langer) thuis kwamen te zitten, groeide de business in Europa met zo'n 20 tot 30 procent in omvang. Steeds meer Europeanen, en ook Vlamingen, weten de weg naar online sporten te vinden. Een stimulerende rol bij deze indrukwekkende recente groei speelt ook de toename aan spelsoorten en spelvarianten, waardoor een grotere doelgroep aangesproken wordt.

Een nieuwe trend: eSporten als voor liefdadigheid

Een recente trend in de wereld van eSports die ook nieuw is en ook België niet voorbijgaat, is het toenemende aantal initiatieven om eSport en online sportgames in te zetten voor liefdadigheidsdoeleinden, zoals het bestrijden van corona en andere volksziektes. Zo organiseerden de eSport teams Flyquest, Dignitas, Cloud 9 en de Immortals Gaming Club een toernooi, getiteld 'Wash Your Hands', met als oogpunt om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen corona. Ook eSporters uit de wereld van Call of Duty: Warzone en de internationale eSportsclub We Play Esports organiseerden soortgelijke liefdadigheidsacties en toernooien om de coronapandemie te bestrijden.

Sociale platforms cruciaal bij de groei van eSports

Een belangrijke verklaring voor de groei van eSports in België en in andere Europese landen is ook de stimulerende functie van sociale platforms, zoals Twitch en YouTube Gaming. Dit soort platforms maakt het spelen van eSports voor een grote groep mensen, met name jongeren, een stuk gemakkelijker. Daarbij speelt een rol dat er bij eSports van allerlei verschillende soorten devices gebruikgemaakt kan worden. Of je nu een laptop hebt, via een smartphone speelt, en tablet of een van de vele merken gamecomputers: wie graag aan eSports doet, kan dat tegenwoordig altijd en overal doen waar hij of zijn maar wil!

Nieuws