League of Legends: nieuwe features van seizoen 9

League of Legends: nieuwe features van seizoen 9

21 janvier 2019

Bereid je voor op Seizoen 9

Op 23 Januari 2019 zal seizoen 9 van League of Legends van start gaan. Natuurlijk gaat dit gepaard met een grote update, vol met nieuwe veranderingen. Riot Games heeft hard gewerkt aan een verbeterde speler-ervaring. Ze hebben geluisterd naar jouw feedback en toegewerkt naar het waarmaken van de wensen van de spelers. Nu is het tijd voor een grote update. Bereid je voor, hier zijn een aantal nieuwe features van seizoen 9: 

Tiers

Vooral in ranked zijn aanpassingen gemaakt. Twee tiers zijn toegevoegd, namelijk de 'Grandmaster' tier, welke tussen de Master en Challenger tiers ligt en de 'Iron' tier, welke zich vóór de Bronze tier zal begeven. De Grandmaster en Iron tiers zijn toegevoegd omdat er een groot verschil in niveau bleek te zijn tussen de spelers van laag-Diamond en hoog-Diamond. De reputatie van de Diamond tier werd hierdoor negatief beïnvloed. Riot Games wilde dit probleem oplossen, omdat zij geloven dat ranks als Diamond, Master en Challenger een stabiele reputatie zouden moeten hebben. 

Provisional Rank

Riot Games heeft toegewerkt naar betekenisvolle doelen, een meer heldere feedback op jouw vooruitgang en betere beloningen voor jouw prestaties. In seizoen 9, zal je een 'provisional rank' krijgen, gebaseerd op je eerste gespeelde spel van het seizoen. Dit is een indicatie van je niveau en deze rank zal je minimaal krijgen aan het eind van je eerste tien potjes. Het krijgen van een lagere rank dan verwacht zou je als speler een slecht gevoel kunnen geven over jou en je prestaties. Riot Games hoopt dit zo op te lossen en daarmee jouw speel-ervaring te verbeteren. 

Position Ranks

Ook worden er ranks toegevoegd, gebaseerd op hoe goed je presteert in de drie verschillende posities (Top, bottom & jungle). Het matchmaking-proces zal zich aanpassen, afhankelijk van welke positie je kiest. Het idee hierachter is dat je voor iedere positie een rank krijgt op jouw niveau in die positie. Zo wordt het veiliger om nieuwe posities te leren beheersen, zo riskeer je niet jouw welverdiende rank. Deze ranks zijn echter wel aan elkaar gelinkt. Het is daarom onwaarschijnlijk dat, wanneer je bijvoorbeeld Diamond I rank bent in de Top positie, dat je een Bronze rank krijgt in Jungle. 

Splashing

Het nieuwe systeem zal je dus niet meer straffen! Sterker nog, als jij ervoor kiest om het hele seizoen in één positie te spelen, is dat geen probleem. Echter, wie ervoor kiest om ook in andere posities te spelen en daar een overwinning behaalt, zal meer LP ontvangen. Ook is er een optie 'Automatic Filling', als je dit kiest, wordt je positie willekeurig bepaald en verdien je meer LP. 

Runes

Het oude systeem was relatief efficiënt, maar Riot Games besloot om nieuwe dingen toe te voegen en sommige dingen te verwijderen. Rune statistieken zijn toegevoegd, deze statistieken kan je aanpassen wanneer je een held kiest. Verwijderd zijn de bonussen, dit betekend dat je niet langer een spel start met een bonus die afhankelijk zijn van welke rune-branch je hebt gekozen.

Succes in Clash en we zien jou in-game!

Nieuws