The Park en Telenet lanceren nieuwe virtual reality game Nanoclash

The Park en Telenet lanceren nieuwe virtual reality game Nanoclash

20 april 2023

Niet alleen de fans van esports in België, maar ook die van virtual reality zaten er al even op te wachten: de lancering van Nanoclash Focus, een nieuwe unieke virtual reality experience van Belgisch-Nederlandse makelij. Het gaat om een spel waarbij twee teams tegen elkaar strijden vanop aparte platformen die ook nog eens door de spelers bestuurd kunnen worden. Dit geeft NanoClash een speelveld dat nog niet eerder is gezien bij virtual reality games in ons land. Alhoewel het deze keer niet gaat om nieuws rondom meer traditionele esports-titels als Counter-Strike: Global Offensive of Overwatch, gaat het wel over wat eruitziet als een belangrijke mijlpaal in de verdere ontwikkeling van VR-ervaringen in België.

Wat is NanoClash Focus?

NanoClash Focus is een nieuw virtual reality-spel dat sinds donderdag 20 april te spelen is in alle vestigingen van The Park, een samenwerkingsverband tussen Telenet en investeringsmaatschappij 9.5 Magnitude Ventures dat in 2018 van start ging. Het nieuwe spel is een zogenaamde free roam shooter VR-ervaring, wat wil zeggen dat je als speler volledig vrijheid om rond te lopen in het spel, net zoals in populaire videogames als Grand Theft Auto of Red Dead Redemption. Het unieke aan het spel is dat het zich afspeelt op twee afzonderlijke platforms die tijdens het spelen heel traag naar beneden zoeken. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk bij de virtuele grond te komen met het platform van jouw team en dat proces wordt versneld door spelers van het andere platform af te schieten. Daarnaast kunnen spelers tijdens het spel ook power-ups en boosters verzamelen waarmee ze de beschikking krijgen over een speciale extra aanval.

“We hebben uit de eerste versie van NanoClash heel wat geleerd”, vertelt Gilles-Adrien Cenni, Chief Technology Officer bij The Park Playground, “We hebben op een multi-dimensionele wijze het strategisch element versterkt. Tegelijk hebben we de betrouwbaarheid van het systeem een boost gegeven omdat dit spel specifiek voor deze headsets werd ontwikkeld. Spelers zijn verlost van een zwaar gewicht op de rug. Dit zal de term e-sports op termijn een heel nieuwe invulling geven. De integratie van AI zorgt er tegelijk voor dat we relevant blijven en dat onze spelers blijven terugkomen”.

Combinatie met Artificial Intelligence

Wat NanoClash Focus (en de andere VR games bij The Park) bijzonder maakt, is de combinatie van innovatieve VR-technologie met AI (artificial intelligence). Daar komt nog bij dat spelers bij The Park, dat in ons land vijf vestigingen heeft (Antwerpen, Brussel, Hasselt, Kortrijk en Leuven), niet hoeven te spelen met zware rugzakken en onhandige kabels rondom zich, aangezien het bedrijf enkel werkt met het HTC Vive Focus 3-systeem. Daarom heb je bij het spelen van NanoClash Focus enkel een bril op je gezicht en een replica van een geweer in je hand. Spelers kunnen met behulp van AI hun eigen avatar aanmaken en in de toekomst verder ontwikkelen, terwijl het binnen afzienbare tijd ook mogelijk zal zijn om teams in ons land tegen teams in Nederland te laten spelen, zonder dat deze teams zich in dezelfde studio bevinden.

Nieuws