Nog één playoff-plek te verdienen bij de CS:GO Elite Series Summer Split

Nog n playoff-plek te verdienen bij de CS:GO Elite Series Summer Split

4 september 2022

De fans van esports in België en zeker van Counter-Strike: Global Offensive weten dit vast al, maar de CS:GO Elite Series Summer Split 2022 loopt komende week alweer op z’n einde. Gedurende vijf weken hebben de zes beste teams van de Benelux de krachten met elkaar gemeten om die felbegeerde plaatsen in de play-offs te bemachtigen en komende donderdag is het zover. De eerste drie gekwalificeerde teams zijn ondertussen al bekend, maar onder de overblijvende drie teams wordt nog één ticket voor de play-offs verdeeld. Afgezien van het prestige van het winnen van de Summer Split staat er ook een totale prijzenpot van €15.000 op het spel én een ticket voor de Europese Kampioenschappen Counter-Striker: Global Offensive van later dit jaar.

Groepsfase bijna afgelopen

Zoals eerder geschreven, strijden er zes teams om de prijzen en de prestige tijdens de CS:GO Elite Series Summer Split 2022. De eerste twee van die zes kwalificeren zich voor de finale van de upper bracket. De nummers drie en vier nemen het in de finale van de lower bracket, maar dat is nog niet alles. De verliezer van de upper bracket-finale speelt ook nog tegen de winnaar van de lower bracket-finale. Aangezien de plekken één tot en met drie al zijn beslist (KRC Genk Esports op 1, eClub Brugge Esports op 2, en LowLandLions Esports op 3), gaat het er nu nog om wie zich als vierde van de groep bij de finalerondes gaat voegen.

Komende donderdag 8 september zal het er op de laatste speeldag van de CS:GO Elite Series Summer Split 2022 dus nog een keertje hard aan toe gaan. De huidige nummer zes Sector One speelt tegen de huidige nummer 4 JoinTheForce en het verschil tussen de twee teams bedraagt momenteel slechts 1 punt. De winnaar van dit duel plaatst zich direct voor de play-offs, tenzij de huidige nummer vijf mCon LGE onverwacht wint van de leider KRC Genk Esports en de eerdergenoemde twee teams gelijkspelen tegen elkaar. Overigens is ook nog niet beslist welk team doorgaat naar de upper bracket, aangezien nummer twee eClub Brugge en nummer drie LowLandLions beide 5 punten hebben en het op donderdag rechtstreeks tegen elkaar opnemen.

Nederlaag voor Genk op voorlaatste speeldag

Op de vorige speeldag van de Counter-Strike: Global Offensive Elite Series Summer Split kwam met name JoinTheForce verrassend uit de hoek. De Nederlanders moesten hun duel winnen tegen de ongeslagen leiders van KRC Genk. Daardoor was JTF voor veel fans en “kenners” al vrijwel uitgeschakeld, zeker nadat Genk de eerste map (Nuke) met vrij groot gemak won. Het team gaf zich echter niet gewonnen en behaalde op Overpass een zwaarbevochten 13-16 overwinning, waarmee Genk het eerste verlies van deze Summer Split te verwerken kreeg. Op donderdag zal tegen mCon moeten blijken of ze deze teleurstelling te boven zijn gekomen en of JoinTheForce het nodige vertrouwen heeft getankt om de match tegen Sector One tot een goed einde te brengen.

Nieuws