Proximus Cycling eSeries loopt op einde met virtuele Brabantse Pijl

Proximus Cycling eSeries loopt op einde met virtuele Brabantse Pijl

3 februari 2023

Wielerfans en fans van esports in België opgelet, want de laatste koers van de Proximus Cycling eSeries komt er alweer aan. Op donderdag 9 februari wordt de virtuele Brabantse Pijl gereden, de zesde en laatste koers van het huidige seizoen esports cycling. De echte liefhebbers kunnen het virtuele parcours al eens verkennen via de officiële roadmap, en de hele race is vanzelfsprekend live te volgen via Youtube, Facebook Live, Twitch én Proximus Pickx. Na spannende ontknopingen in, onder meer, de Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen in januari kan je er zeker van zijn dat de esports-versie van de Brabantse Pijl een pittige afsluiter zal worden.

De Brabantse Pijl

Voor de Brabantse Pijl van het seizoen 2022-2023 trekken de ruim 250 deelnemende esporters op 9 februari naar Overijse, in het hart van Vlaams-Brabant. In totaal wordt er door de mannen 15,5 kilometer afgelegd, evenals 218 hoogtemeters, waaronder de beruchte hellingen van de Moskesstraat, de Holstheide en natuurlijk, de S-bocht in het centrum van het dorp. Bij de vrouwen is de koers met 12,6 kilometer ietsje korter en ligt ook het aantal hoogtemeters (189 meter) een beetje lager. Zij dienen wel dezelfde hellingen als de mannen de trotseren.

Wat betreft de prijzen worden er bij zowel de mannen als de vrouwen drie klassementen bijgehouden: het algemeen klassement, het teamklassement en het Proximus Fiber-klassement. Het prijzengeld per klassement wordt als volgt verdeeld:

KOERS ZELF

1ste : € 75
2de : € 50
3de : € 25

ALGEMEEN

1ste : € 400
2de : €200
3de : € 100

TEAM

1ste : € 300
2de : € 150
3de : € 75

PROXIMUS FIBER

1ste : € 200
2de : € 100
3de : € 50

In het algemeen klassement strijden virtuele renners tegen elkaar op basis van hun gereden tijden. De winnaar van dit klassement is de deelnemer die over de zes koersen gezien de snelste tijd heeft neergezet. Het teamklassement is ook gebaseerd op tijd en de algehele winnaar zal het team zijn dat in totaal de snelste tijd neerzet. Een team bestaat uit minstens vijf renners en per race worden de vijf beste resultaten opgenomen in de ranking voor het teamklassement. Het Proximus Fiber-klassement is niet gebaseerd op tijd, maar op punten. Op verschillende locaties tijdens ieder van de zes koersen zijn er speciale Proximus Fiber-punten te winnen door de renners die als eerste die locaties bereiken. Bij de Brabantse Pijl, bijvoorbeeld, ligt de enige Proximus Fiber-locatie aan de top van de Moskesstraat.

Mannen en vrouwen

Net als bij real-life wielrennen worden er ook bij de virtuele wielerklassiekers van ons land koersen georganiseerd voor zowel mannen als vrouwen. De virtuele Brabantse Pijl voor mannen gaat van start op 9 februari om 19:45 uur, terwijl de race voor de vrouwen 35 minuten later begint. Beide races worden live uitgezonden op de eerdergenoemde kanalen (Youtube, Twitch, Facebook Live en Pickx). Voor de fans die geen seconde van het spektakel willen missen is de opwarming voor de race, die dertig minuten van tevoren begint, ook live te volgen.

Nieuws