Trifox: Authentieke gaming nostalgie van Belgische makelij

Trifox: Authentieke gaming nostalgie van Belgische makelij

17 februari 2023

Als je bent opgegroeid met de revolutionaire eerste PlayStation, dan zal de naam “Crash Bandicoot” je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. De wereldberoemde game-serie met de bandicoot (“buideldas” in het Nederlands) Crash in de hoofdrol werd in 1996 voor het eerst uitgebracht en groeide uit tot een van de meest iconische personages van PlayStation, ook omdat de games tot en met 2001 exclusief voor die console werden uitgebracht. Samen met zijn tweelingbroer Crunch moest Crash het telkens weer opnemen tegen de grote slechterik Doctor Neo Cortex, met vele uren spelplezier als resultaat. Voor de liefhebbers heeft de Belgische indie-studio Glowfish Interactive uit Kortrijk deze maand een nieuwe game uitgebracht, genaamd Trifox, die zeer sterk geïnspireerd door de klassieke Crash Bandicoot games. Op alle juiste manieren welteverstaan, en daarom wijden we vandaag een artikel aan deze indiegame van Belgische makelij.

Maak kennis met Trifox

Trifox draait om een vosje dat de naam Trifox draagt, een geld in spe die beschikt over een heel aantal skills, waaronder magische vaardigheden en geavanceerde vechtkunsten. Hij moet zich al springend, vechtend en puzzelend een weg banen door verschillende levels, en daarbij staat het verzamelen van coins centraal. Met behulp van deze coins kan hij zijn vele vaardigheden namelijk uitbreiden en verbeteren, waardoor hij steeds sterkere tegenstanders kan verslaan en steeds moeilijkere puzzels kan oplossen. Een klassiek concept dus, zeker met betrekking tot de golden age van 3D action adventure platformers.

Alhoewel Trifox heel sterk aan de Crash Bandicoot games doet denken, is het wel belangrijk om te onthouden dat die game werd ontwikkeld door de grote Amerikaanse studio Naughty Dog, terwijl Trifox het debuut betekent van een kleine Belgische game studio. Dat gezegd hebbende heeft het team uit Kortrijk een hele mooie en vooral hele toffe game uitgebracht waar je gemakkelijk urenlang mee in de weer zal zijn. De graphics zijn top en het verhaal van de game is simpel, maar niet té simpel. Weinig frustratie dus, en heel veel fun, ook voor jongere kinderen. Wat daarnaast heel leuk is, is dat je als speler jouw Trifox kan ontwikkelen op een manier die jij het leukst vindt, met een focus op Warrior (krijger), Mage (magiër) of Engineer (ingenieur).

Speelbaar op verschillende platforms

Een ander groot pluspunt aan Trifox, zeker gezien het feit dat er een relatief kleine studio achter de game zit, is de speelbaarheid van het spel op verschillende platforms en consoles. Glowfish Interactive heeft hun debuut-game uitgebracht voor zowel PlayStation 4 en Playstation 5 als Xbox One en Xbox Series X. Daarnaast kan het spel ook op de handheld Nintendo Switch gespeeld worden. Als je van indie-games houdt is Trifox een aanrader, en al helemaal als je fan bent van gaming en esports in België. Het is natuurlijk geen League of Legends of Counter-Strike, maar het gebeurt niet iedere dag dat een Belgische studio zo’n complete en tegelijkertijd zeer entertainende originele game uitbrengt.

Nieuws