Dota 2

Dota 2

Wedden op Dota 2

Dota 2 en esports in België

Dota 2 is een enorm populaire titel binnen de wereld van de esports in België én de internationale esports, met professionele teams en officiële leagues verspreid over de hele wereld, dus de kans is groot dat je al wel bekend bent met de game. Mocht je echter pas net komen kijken bij het Dota 2-universum of bij esports in het algemeen, geen zorgen!

Dota 2 in de wereld van esports

Dota 2 is een multiplayer online battle arena (MOBA) video game ontwikkeld door het Amerikaanse Valve Software, de creatieve geesten achter verschillende andere succesvolle games, waaronder Counter-Strike, Half-Life, en Team Fortress. De game is van origine een vervolg op Defense of the Ancients (DotA), wat op zichzelf een door de community ontwikkelde mod was voor de game Warcraft III: Reign of Chaos.

De ontwikkeling van Dota 2 begon in 2009 en werd in datzelfde jaar nog voorgesteld aan het grote publiek, tijdens een door Valve georganiseerd toernooi genaamd The International. De prize pool voor dit esports event bedroeg indertijd zo'n $1,6 miljoen en dankzij het enorme succes van zowel Dota 2 als het toernooi zelf is het totale prijzengeld ook enorm gegroeid. Zo was met The International 2021 in totaal $40 miljoen aan prijzengeld gemoeid, wat ook gelijk werd uitgeroepen tot de grootste prize pool in de geschiedenis van wereldwijde esports.

Wedden op Dota 2

Net als bij veel andere sporten en esports heeft de groeiende populariteit van Dota 2 er in de afgelopen jaren ook voor gezorgd dat het wedden op Dota 2 een stuk populairder is geworden. Heel legale wat online bookmakers in België bieden spelers ondertussen al de mogelijkheid om geld in te zetten op Dota 2 battles, waaronder grote partijen als Unibet en BetFirst. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we een lijst samengesteld van online bookmakers in België waar je kan wedden op Dota 2 en andere esports in België in een eerlijke en veilige speelomgeving.

Eén van de grote voordelen van een video game die wereldwijd zo populair is als Dota 2 en de daarbij horende esports events is dat er ook heel wat coole en waardevolle content voor en over wordt gemaakt. In het geval van Dota 2 bestaan er, bijvoorbeeld, talloze Youtube channels en andere platforms vol nieuws, analyses, samenvattingen, etc... Daarnaast is het spel ook gratis te verkrijgen op Steam.

Wat voor online weddenschappen in België bestaan er voor Dota 2?

Net zoals je bij sporten als voetbal of tennis kan wedden op de winnaar, maar ook op talloze andere elementen als wie de eerste goal scoort, wie de eerste set wint, en hoeveel goals er zullen worden gescoord, om maar enkele voorbeelden te geven. Dankzij de snelle groei van esports in de hele wereld is het tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen uit een ruime variatie aan online weddenschappen in België, ook voor Dota 2.

De speelformaten voor Dota 2 kunnen variëren, maar over het algemeen wordt er gespeeld met een format waarin het team dat als eerste twee overwinningen pakt, ook de battle wint. Het is dan ook niet zo gek dat qua wedden op Dota 2 het vaakst geld wordt ingezet op de winnaar van een gevecht. Er kan echter ook gekozen worden voor heel wat andere online weddenschappen in verband met Dota 2, zoals hoe lang een battle zal duren, op hoeveel maps er in totaal gespeeld zal worden, en welk team de meeste kills laat noteren, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Dota 2 spelen


Afbeelding in het spel

In Dota 2 nemen twee teams van vijf unieke “Heroes”, waarbij iedere Hero wordt bestuurd door één speler. Elk team krijgt een basis toegewezen met daarin, onder andere, een groot bouwwerk genaamd de “Ancient”. Door middel van het besturen en upgraden van hun Heroes moeten spelers de Heroes van het andere team verslaan in player versus player combat om uiteindelijk hun Ancient te kunnen vernietigen. Tegelijkertijd moeten teams vanzelfsprekend ook voor de verdediging van hun eigen Ancient zorgen, want het eerste team dat haar Ancient verliest”, verliest de match.

Vechten tegen andere Heroes is niet het enige dat spelers moeten doen om beter te worden in Dota 2. Er zijn namelijk 99 Heroes in de game en iedere Hero is volledig uniek, zowel qua categorie en skills aan het begin van het spel als qua potentiële ontwikkeling. Het doel is om de Heroes van de tegenstander uit te schakelen, maar spelers kunnen ook hun skills en Heroes trainen door tegen zogenaamde creeps te vechten. Dit zijn de basic units in Dota 2 , welke bestuurd kunnen worden door een andere speler of door de AI van het spel. Net als met het vechten tegen Heroes kunnen spelers ook door het vechten met creeps goud en experience points verdienen, waarmee ze het level, de spells, en andere aspecten van hun eigen Hero kunnen upgraden.

Copyright Dota 2 ©Valve Corporation