FIFA

FIFA

Wedden op FIFA

FIFA in de wereld van de esports

FIFA is een verzamelnaam voor de grootste en populairste voetbal video game franchise aller tijden, direct vernoemd naar de organisatie die als bestuursorgaan dient van het wereldwijde voetbal, zaalvoetbal, en strandvoetbal, de Fédération Internationale de Football Association. Ieder jaar wordt er een nieuwe geüpdate versie van het spel uitgebracht voor de miljoenen spelers wereldwijd, van voetbalfans en hobbyisten tot professionele esporters en zelfs professionele voetballers. Zij nemen het met echte spelers, shirts, teams en zelfs enkele voetballegendes offline en online tegen elkaar op, waarbij vooral de FIFA Ultimate Team modus, ook wel afgekort als FUT) heel populair is.

FIFA als esport

Zoals met ieder spel en iedere video game zijn sommige spelers beter dan anderen. In het geval van FIFA kan je, als je goed genoeg presteert online, een esporter worden. Dat wil zeggen dat je kan gaan deelnemen aan exclusieve events en toernooien van over de hele wereld waarbij je in veel gevallen speelt om cash prijzen. Met veel talent en toewijding maak je dus kans om professioneel of semiprofessioneel esporter te worden met FIFA.

De ongekende populariteit van FIFA heeft er echter ook voor gezorgd dat de concurrentie voor een plekje in de meest prestigieuze offline en online events steeds moordender wordt. Logischerwijs trekken de grootste toernooien en prize pools vaak de beste spelers aan, net als in het echte voetbal. In FIFA is de jaarlijkse FIFA eWorld Cup hét event van het jaar waar de beste spelers vanuit de FIFA Global Series van over de hele wereld strijden voor de titel van beste FIFA-speler ter wereld.

Dat FIFA één van de meest gespeelde video games ter wereld is en daardoor ook beschikt over één van grootste esports communities, wordt onderstreept door het feit dat verschillende clubs in het wereldwijde betaalde voetbal ook al hun eigen esports franchises hebben opgericht. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan grote clubs als Manchester City en AS Roma, maar ook aan de Belgische Proximus ePro League, het virtuele equivalent van de nationale voetbalcompetitie. Daarin doen alle achttien ploegen uit de Belgische eerste klasse mee.

De FIFA eWorld Cup

Wat er ook gebeurt tijdens het seizoen, iedere esporter met een affiniteit voor FIFA wil maar één ding: de FIFA eWorld Cup winnen. De eerste editie van dit toernooi vond plaats in Zwitserland in 2004, toen nog onder de naam FIFA Interactive World Cup, en het is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste events in de esports wereld. Iedere speler, professioneel of amateur, kan meedoen aan de lange kwalificatierondes voor de Wereldbeker, maar uiteindelijk gaan ieder jaar slechts zestien spelers door naar het live event waar ook de winnaar bekend zal worden. Het toernooi is open voor spelers op Xbox en Playstation, en de finale van de FIFA eWorld Cup bestaat uit twee wedstrijden, eentje op Xbox en eentje op Playstation. De uiteindelijke winnaar neemt een aanzienlijke geldprijs mee naar huis en mag zich voor minstens één jaar de beste FIFA-speler ter wereld noemen.

Wedden op FIFA esports

Voetbal is wereldwijd al jarenlang één van de populairste sporten voor online gokkers en de FIFA esports wereld groeit razendsnel de laatste jaren. Het is dus weinig verrassend te noemen dat ook FIFA esports snel aantrekkelijk is geworden voor online gokken in België. Sta niet verbaasd te kijken als je bij een online bookmaker in België vandaag de dag ook geld kan inzetten op FIFA esports.

Verschillende kansspelbedrijven, zowel groot als klein, bieden de mogelijkheid aan om op FIFA esports te wedden. Dat kan dan variëren van online wedden op individuele wedstrijden tot het gokken op wie uiteindelijk wereldkampioen zal worden. Wat betreft het online gokken op videospellen is Unibet, bijvoorbeeld, nog altijd één van de beste keuzes. Zij waren één van de eerste internationale bedrijven die zich toelegde op het gokken op esports en beschikken ook tegenwoordig nog over één van de meest uitgebreide selecties spellen en online weddenschappen in België.

Daar komt nog bij dat ieder FIFA esports event ook nog eens live wordt uitgezonden via Twitch. Het is dus heel gemakkelijk om wedstrijden en resultaten te volgen wanneer je gaat wedden op FIFA in België, want je kan alle uitzendingen live vinden, inclusief voorbeschouwingen, analyses, interviews, etc... Dat helpt allemaal om meer kennis over FIFA esports te vergaren en beter te presteren met je online weddenschappen.

FIFA Ultimate Team – De FIFA esports modus bij uitstek

Kwalificatie voor de grote FIFA esports events in België en over de hele wereld, evenals de grote events zelf, worden allemaal afgewerkt in de FIFA Ultimate Team modus. Dit is veruit de populairste speelmodus onder spelers van alle leeftijden en niveaus.

In Ultimate Team gaat het erom dat je als speler de beste spelers bij elkaar in één team weet te brengen op basis van verschillende factoren, zoals onderlinge chemie, loyaliteit, en individuele kwaliteiten. Je bent daarbij niet gelimiteerd tot één team en je kan zelfs kiezen voor legendarische oud-spelers, zoals Johan Cruijff en Pélé. Aangezien alle spelers ongelooflijk goed zijn nagemaakt in het spel, zowel qua verschijning als voetballende kwaliteiten, mag je ervan uitgaan dat iedere wedstrijd vol met grote namen en spectaculaire acties zal zitten.

Copyright FIFA © Electronic Arts Inc.