Valorant

Valorant

Wedden op Valorant

Valorant, de shootergame in de eSports competitie

Misschien heb je wel al eens gehoord van het spel Valorant? Of beter nog, misschien heb je het zelf al eens gespeeld. Nu het spel ook in de eSports competities opduikt is het wellicht interessant om het spel aan de leken nog eens voor te stellen.

Valorant, logischerwijs ook in de eSports competities

Zoals met de meeste online multiplayer-games zoals CS GO, PUBG en Fortnite, is Valorant gratis te spelen. Valorant is een spel dat afkomstig is van dezelfde makers van League of Legends, namelijk Riot Games. Het spel beloofde bij het uitkomen een revolutie te ontketenen in de wereld van tactische shooters en dat lijkt ook goed gelukt. De nadruk tijdens de ontwikkeling van de game lag op het competitieve aspect. De game trok een recordaantal van meer dan een miljoen kijkers op het Twitch-streamingplatform tijdens de eerste dagen na de release. Het is dan ook geen verrassing dat het spel ook opgepikt werd in de eSports competities. Dit werd voor het eerst gedaan bij Ignition Series, maar later ook bij FaZe Clan, T1, G2, Vitality en zelfs WePlay. De toernooien in de eSports competities zijn niet alleen erg leuk om te volgen, maar het is mogelijk om te wedden op de uitkomst van deze wedstrijden. Zo voeg je voor jezelf nog wat extra spanning toe.

Valorant, wat houdt het precies in?

In het shootergame Valorant nemen twee teams die bestaan uit telkens vijf spelers het tegen elkaar op. Alle spelers nemen een rol van een ´agent´ aan. Deze agenten beschikken over speciale vaardigheden die kunnen worden aangekocht. In het klassieke spel moet het aanvallend team een bom (de Spike) op een bepaalde locatie plaatsen. Slaagt het hierin en om deze tot ontploffing te brengen, dan krijgt het team een punt. Het verdedigende team heeft als opdracht de bom onschadelijk te maken. Om de ronde te winnen kan het ook ervoor zorgen dat het aanvallende team er niet in slaagt de bom te plaatsen binnen de tijdslimiet van 100 seconden. Verder kan een team ook winnen door de tegenstander allemaal uit te schakelen. Om in het spel te zegevieren moet een team er als eerste in slagen om 25 rondes te winnen. Naast de klassieke modus is er ook de deathmatch. Hierin spelen 14 spelers in een free-for-all wedstrijd gedurende negen minuten voor zichzelf. De eerste persoon die 40 kills bereikt of de speler die de meeste kills heeft als de tijd om is, wint de wedstrijd. Spelers spawnen met een willekeurige agent, en alle vaardigheden worden uitgeschakeld tijdens de wedstrijd. In de Spike Rush modus, speel je terug als team en probeer je de meeste rondes van de in totaal zeven rondes te winnen.

Copyright Valorant © Riot Games, Inc