4 tips om je FIFA skills naar een hoger niveau te tillen

4 tips om je FIFA skills naar een hoger niveau te tillen

4 mei 2023

Ver voordat er ook nog maar serieus sprake was van professionele esports in België en de rest van de wereld was FIFA al een van de populairste video games ter wereld. Het is daarom ook niet zo verrassend dat het voetbalspel een van de eerste grote esports-titels werd en tegenwoordig geldt als een van de meest gespeelde esports. Ook in België is FIFA enorm populair en het algemene niveau in ons land is er de laatste jaren hard op vooruit gegaan. Begin dit jaar wonnen de eDevils, de virtuele Rode Duivels, zelfs nog de Play-ins van de prestigieuze FIFA eNations Series, om maar een voorbeeld te geven.

Gezien de populariteit van FIFA in ons land en de vele spelers die dagelijks spelen om hun skills te verbeteren, hebben we hieronder enkele tips van FIFA-experts gezet om je te helpen nóg beter te presteren in de game.

Het belang van hoge druk

Hoge druk oftewel pressing is een veel gebezigde term in het echte voetbal, maar ook in FIFA is het een essentieel onderdeel van de tactische overwegingen die iedere wedstrijd gemaakt moeten worden. Sinds jaren kan je in het spel de zogenaamde diepte van jouw ploeg instellen. Hoe hoger die diepte is, hoe hoger de spelers van jouw ploeg op het veld komen te staan. Dat laat je toe om sneller en beter hoge druk uit te oefenen op de opbouw van je tegenstander, wat van groot belang is in FIFA.

Negeer de minimap niet

Ondanks het feit dat de minimap standaard in het midden van het scherm onderaan in beeld staat, is het verbazingwekkend hoeveel spelers deze feature nog altijd niet goed gebruiken. Door actief de minimap in het oog te leren houden, krijg je een veel beter idee van waar op het veld jouw spelers zich bevinden. Dat leidt ertoe dat je sneller kan schakelen en combinaties kan maken, terwijl het ook essentiële informatie is voor het effectief druk zetten bij balbezit van de tegenstander.

Skills bestaan niet voor niets

Zeker de meer ervaren spelers weten dat er heel wat casual spelers zijn die de skills in FIFA, dus de trucjes die iedere speler kan doen als bijvoorbeeld een schaar of een hakje, gebruiken zonder precies te weten waar ze mee bezig zijn. Deze skills kunnen voor meer geoefende spelers echter heel waardevol zijn, zeker de meer functionele skills. Ze maken je spel onvoorspelbaarder, dus ga zeker eens uitzoeken welke spelers welke skills goed kunnen en hoe je deze kan gebruiken in de game zelf.

Afleiding als grootste tegenstander

Iedere speler speelt op zijn of haar eigen manier, maar als er één ding is waar de professionals het wel over eens zijn, dan is dat wel het belang van focus en kalmte. Vanaf seconde één moet je geconcentreerd zijn op de match en tijdens het spel zelf is het essentieel om niet te emotioneel te worden, zeker niet van tegenslagen.

Nieuws