95vikings kroont zich tot Belgisch kampioen Counter-Strike voor duo's

95vikings kroont zich tot Belgisch kampioen Counter-Strike voor duo's

6 juni 2022

De afgelopen weken hebben we met enige regelmaat updates en nieuwsberichten geplaatst met betrekking tot de PGL Major Antwerp, het officiële wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive, inclusief een korte review van de nieuwe kampioen FaZe Clan. Niet zo gek natuurlijk, daar de PGL Major Antwerp een van de grootste events voor esports in België ooit is, of in ieder geval tot nu toe. De Major was echter niet het enige esports event dat recent plaatsvond in ons land. Sterker nog, De Major was niet eens het enige CS:GO event dat recent werd gespeeld in België. In het weekend van 22 mei werd namelijk ook de Belgische finale van de Red Bull Flick-competitie afgerond in hetzelfde Sportpaleis als waar het wereldkampioenschap plaatsvond.

Belgische kampioenschap CS:GO voor duo’s

Het was vanzelfsprekend de Grand Finale van de PGL Major Antwerp die de meeste aandacht trok de afgelopen weken en waarvoor de meeste mensen ook afreisden naar het Sportpaleis vorig weekend. De uiteindelijke nieuwe wereldkampioen CS:GO FaZe Clan was echter niet het eerste team dat een prestigieuze prijs in de wacht sleepte dat weekend. Terwijl het wereldkampioenschap op zondag werd beslist, had op zaterdag al de ontknoping van de 2v2 Counter-Strike: Global Offensive Red Bull Flick-competitie plaatsgevonden.

De Red Bull Flick-competitie is een uniek concept binnen de wereld van Counter-Strike, in de zin dat het wordt gespeeld door teams van twee spelers in extrasnelle rondes op speciale maps. Het doel is om de flag spot gedurende 45 seconden bezet te houden en zo een ronde te winnen. De nationale finale had plaats voor acht duo’s, waarvan er uiteindelijk eentje zich zou kronen tot nieuwe kampioen. Die eer bleek te zijn weggelegd door het duo Aïko Goddaert uit het Antwerpse Kalmthout en Pieter Bachir uit het Oost-Vlaamse Ninove, beter bekend als team 95Vikings. Daarmee kwalificeerde het team zich ook direct voor de Red Bull Flick Invitational Copenhagen die van 16 tot en met 20 november wordt georganiseerd in de Deense hoofdstad.

Ongelooflijke sfeer in het Sportpaleis

De twee leden van 95Vikings konden zelf ook nog maar moeilijk geloven dat zij op een podium zo groot als de Major actief waren in Antwerpen. “Wat een sfeer! Het is echt crazy om deel te nemen aan een CS:GO-toernooi op de PGL Antwerp Major”, vertelden ze na afloop, “Je hebt echt het gevoel deel uit te maken van die gigantisch grote competitieve scene. Die vibe die hier hing gaf echt een grote morele boost. De energie, de passie, het geluid, de beelden. Dit maak je echt niet elke dag mee. SIUUUU! [naar de bekende kreet van voetbalspeler Cristiano Ronaldo]”.

Naast de bijna 50.000 bezoekers in het Sportpaleis en de miljoenen kijkers die de events in Antwerpen volgden via streams, werd de Red Bull Flick final ook bijgewoond door verschillende bekende gezichten. Zo waren, onder andere, de wereldberoemde Franse pro Audric “JaCkz” Jug en voormalig DreamHack Open-winnaar Kenny “kennyS” Schrub van de partij, terwijl ook Belgische komiek en gamer William Boeva even langskwam.

Photo © Red Bull Media

Nieuws