Belgische League of Legends pro Targamas verhuist naar Excel Sports

Belgische League of Legends pro Targamas verhuist naar Excel Sports

15 december 2022

Het nieuws hing al even in de lucht, maar de spreekwoordelijke kogel is nu dan toch eindelijk door de kerk: Raphaël “Targamas” Crabbé stapt officieel over van het Amerikaanse G2 Esports naar de Britse organisatie Excel Sports. Dat maakte G2 deze week zelf bekend met behulp van een mooie afscheidsvideo. “Targas is natuurlijk een hele taaie speler, niet één mindere Split heeft ertoe geleid dat zijn opmars in de kiem gesmoord werd”, aldus de Amerikaanse esports organisatie, die al enkele jaren tot de allergrootste ter wereld behoord.

Tweede transfer in korte tijd

Het is niet de eerste keer dat we een artikel wijden aan Targamas, want deze zomer schreven we nog over zijn overstap van het Franse Carmine Corp naar G2 Esports enkele maanden daarvoor. Dat is niet zo vreemd, want onze landgenoot is de afgelopen uitgegroeid tot een bekende en beruchte naam op het nationale en internationale League of Legends circuit. Bij de Fransen maakte de jonge Belg, onder andere, zijn langverwachte debuut in de prestigieuze League of Legends European Championship (LEC). Dat draaide uit op een groot succes, want zowel tijdens het 2021 Spring Main Event als bij het 2021 Summer Main Event werd de eerste plaats behaald.

Logisch dus, dat er binnen het internationale League of Legends circuit druk op los werd gespeculeerd wat betreft de volgende stappen van Targamas. Die blijken nu naar het Verenigd Koninkrijk te hebben geleid, waar de 22-jarige Belg zich bij de rangen van Excel Sports zal voegen. Aangezien de Britten zich al verzekerd hebben van een plaatsje op het LEC 2023, zullen we onze landgenoot dus komend jaar opnieuw terugzien op het Europees kampioenschap. De laatste jaren speelde Excel eigenlijk altijd wel top-acht, maar de ambities voor het komende seizoen liggen duidelijk hoger als we naar het roster kijken dat de organisatie aan het opbouwen is.

Targamas vergezeld door talent

Excel Sports is namelijk een vrijwel volledig nieuw team aan het opbouwen waarmee ze hopen de volgende stap te kunnen zetten. Targamas is dan ook niet het enige aanstormende talent dat de afgelopen maanden werd vastgelegd door de Engelsen. Zo voegde ook de 19-jarge Fransman Vincent “Vetheo” Berrié, MVP van de laatste LEC Spring Split, zich als midlaner bij het team, net als LEC 2022 Summer Playoffs-winnaar Andrei “Odoamne” Pascu en diens Roemeense landgenoot Andrei “Xerxe” Dragomir, in 2017 nog verkozen tot EU Rookie of the Split. De enige speler die zijn plekje op het roster van Excel wist te behouden is de Tsjechische botlaner Patrik “Patrik” Jiru. De Tsjech zit al bij Excel sinds december 2019 en won, onder meer, de Neosurf Cup 2020 met de Britten. De coaching voor in ieder geval het komende seizoen wordt verzorgd door de Nederlander Joey “YoungBuck” Steltenpool als Head Coach en Singaporese Sng “Nelson” Yi-Wie als Assistant Coach.

Nieuws