Drie Rode Duivels genomineerd voor het FIFA 2022 Team of the Year

Drie Rode Duivels genomineerd voor het FIFA 2022 Team of the Year

12 januari 2022

Ieder jaar is het weer een groot moment, zowel voor de esports in België als de internationale esports: de verkiezing van het EA Sports FIFA Team of the Year. De lijst van tachtig genomineerden bestaat uit spelers die de afgelopen 12 maanden, dus over het jaar 2021, het meest hebben uitgeblonken en daarbij horen ook dit jaar weer enkele Rode Duivels. Drie om precies te zijn.

Welke Rode Duivels hebben de shortlist gehaald?

Als één van de populairste esports in België is de verkiezing voor het Team of the Year ook in ons land groot nieuws binnen de FIFA community. Het feit dat er al enkele jaren verschillende Rode Duivels meedraaien op het allerhoogste niveau en daar ook met regelmaat uitblinken, draagt vanzelfsprekend bij aan de populariteit van de verkiezing. Iedere fan, speler, en esporter kan namelijk zijn of haar stem uitbrengen met de hoop dat één of meerdere van de Duivels het uiteindelijke droomelftal zal halen.

Kevin de Bruyne

Ondanks een stroef begin aan het seizoen 2021/22 behoort de middenvelder van Manchester City tot de 80 genomineerden. Dat komt voornamelijk door zijn uitstekende vorm en prestaties gedurende de eerste helft van het jaar, waarin hij onder meer de Premier League won met City en met zijn ploeg ook tot de finale van de Champions League schopte. Over het gehele jaar gezien, was KDB goed voor 14 goals en 9 assists in 44 wedstrijden, en wist hij zeker in de eerste helft van het jaar zijn status als één van de beste middenvelders ter wereld te bevestigen.

Romelu Lukaku

Zowel in het internationale topvoetbal als bij de internationale esports én de esports in België is Romelu Lukaku een bekende naam. Hij maakte afgelopen zomer voor iets meer dan 100 miljoen Euro de overstap van Inter Milan naar Chelsea, dus zijn stats  van het afgelopen jaar zijn gebaseerd op prestaties bij beide ploegen. Hij speelde in totaal 36 duels, en was daarin goed voor 18 goals en 9 assists, bovenop zijn 11 goals voor de Rode Duivels. Daarnaast is hij ook een partnership aangegaan met het Amerikaanse gaming-merk Turtle Beach.

Thibaut Courtois

De derde Rode Duivel op de shortlist is Real Madrid-doelman Thibaut Courtois. De 29-jarige keeper, ook wel El Muro of De Muur genoemd in Spanje, werd in 2018 voor zo'n 35 miljoen Euro vanuit Chelsea naar Madrid gehaald en was dit seizoen ook weer één van de uitblinkers bij los Blancos. In 54 wedstrijden over het kalenderjaar 2021 behaalde hij 24 clean sheets en wist hij 142 reddingen te verrichten. Overigens is Courtois ook een fan van esports in België én de internationale esports, wat onderstreept wordt door zijn betrokkenheid als aandeelhouder van de Spaanse esports organisatie Dux Gaming, één van de grootste in Spanje.

Er kan nog tot en met 18 januari 2022 (08:59 uur) gestemd worden op het verkiezing voor de EA Sports FIFA Team of the Year. Als je onze Rode Duivels wil steunen, kan je hier je stem uitbrengen.

Nieuws