Eerste NBA 2K23-toernooi van België georganiseerd in Kortrijk

Eerste NBA 2K23-toernooi van Belgi georganiseerd in Kortrijk

23 december 2022

Wat betreft de esports in België treden vooral het virtuele voetbal en de virtuele Formule 1 met enige regelmaat in de spotlights. Andere populaire sporten in ons land, zoals bijvoorbeeld wielrennen en basketbal, hebben op het gebied van esports iets van een inhaalslag te maken. Om die reden zullen de Belgische basketbalfans en zeker de Belgische NBA-fans zeer verheugd zijn met de organisatie van het allereerste officiële NBA 2K23-toernooi van ons land. In het West-Vlaamse Kortrijk wordt van dinsdag 27 december tot en met donderdag 29 december een grootschalig event op poten gezet door het lokale softwarebedrijf Skyline Communications en een groep partners.

Toekomst van sport en gaming

“In nog geen dertig jaar tijd zijn videogames uitgegroeid tot de wereldwijde vrijetijdsbesteding nummer één, nog vóór film en muziek”, vertelt Lode Ketelair, marketingmanager bij Skyline Communications, “Als wereldmarktleider in digitale transformatiesoftware voor de media-industrie volgen we technologische innovaties op de voet, en daar hoort zeker en vast ook de game-industrie bij. Want ons platform wordt ook vaak gebruikt voor het opzetten, controleren en aansturen van streamingdiensten voor live e-gaming evenementen en de productiestudio’s van alle grote sportwedstrijden zoals het WK en de Olympische spelen. Dus we weten wel wat er leeft in die e-gaming en sportwereld in het algemeen”.

De ambities van Skyline Communications zijn dus duidelijk en dat geldt ook voor haar partners bij de organisatie van het NBA 2K23 event in Kortrijk. Verschillende toonaangevende partijen op het gebied van esports in België hebben zich gecommitteerd aan het toernooi, waaronder de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest), Signpost (leverancier van ICT in het onderwijs), en de Stad Kortrijk zelf. Samen willen zij de Belgische esports in het zonnetje zetten tijdens het X-Mas Tournament, het grootste jeugdbasketbaltoernooi van Europa dat van 27 december tot 29 december neer zal strijken in Zuid-West-Vlaanderen.

Groots aangepakt

Met de organisatie van het eerste NBA 2K23-toernooi van ons land wil Kortrijk haar status als esports-hub van België verder consolideren. Met name de aanwezigheid van de eerder aangehaalde Howest, dat sinds dit jaar als eerste school in België een volledig op de wereld van esports gerichte opleiding aanbiedt, heeft ertoe geleid dat de stad de afgelopen jaren een sterke reputatie op het gebied van esports en gaming heeft ontwikkeld. Dat is ook te zien aan het brede draagvlak voor het 2K23 event in het West-Vlaamse bedrijfsleven en de betrokkenheid van de gemeente Kortrijk zelf.

De kwalificaties voor het toernooi vinden plaats op 27 en 28 december, waarna de grote finale op 29 december zal worden georganiseerd in sportcentrum De Lange Munte, gelegen aan de Bad Godesberglaan 22 in Kortrijk. Deelname aan het event is gratis voor iedereen die het leuk lijkt om hun virtuele basketbal-skills eens te testen in een officieel toernooi. Voor diegenen die al niet kunnen wachten om te beginnen, zijn er in Kortrijk deze dagen al gerelateerde side events op poten gezet, zoals bijvoorbeeld de zogenaamde “influencer battle” die gisteren in het Huis van de Kerstman op het Schouwburgplein werd georganiseerd.

Nieuws