Exclusieve nieuwe Counter-Strike map ter ere van PGL Major Antwerp

Exclusieve nieuwe Counter-Strike map ter ere van PGL Major Antwerp

13 mei 2022

The PGL Major Antwerp, het wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive, vindt deze dagen plaats in het Sportpaleis in Antwerpen. Dat is een primeur voor ons land en de stad Antwerpen doet er alles aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen voor alle fans en spelers. Het is de eerste keer dat het WK Counter-Strike in België wordt gehouden, een mijlpaal voor de esports in België, en om die mijlpaal te eren heeft het stadsbestuur, onder meer, een speciale CS:GO map uitgebracht, genaamd Antwerp Harbor, naar de wereldberoemde Antwerpse haven.

Authentiek Antwerpse map

Dat het bestuur van de Stad Antwerpen de PGL Major Antwerp serieus neemt en kosten noch moeite bespaart om het event in het zonnetje te zetten, blijkt wel uit de opbouw en de details van de gloednieuwe Antwerp Harbor map. De Antwerpse haven vormt vanzelfsprekend het decor voor de virtuele omgeving, maar dat is niet alles. Voor de meer oplettende spelers zijn er namelijk heel wat verrassende en vooral écht Antwerpse details verwerkt in de map. Zo valt naast het logo van PGL ook het logo van de stad Antwerpen regelmatig te ontwaren op containers en muren, terwijl ook andere typische Antwerpse symbolen terug te vinden zijn in het spel. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan diamanten, de populaire deelfietsen van Velo of de bekendste schilderijen van Vlaamse Meester Pieter Paul Rubens.

Verkrijgbaar als download

Op 7 mei konden fans en spelers al een eerste blik werpen op de nieuwe Counter-Strike: Global Offensive map Antwerp Harbor. In de Stadsfeestzaal werd die dag een heuse gaming booth opgericht waar Antwerp Harbor voor het eerst gespeeld kon worden. Onder meer komiek en gamer William Boeva kwam er even langs om zowel de PGL Major als de nieuwe map te promoten, en zelfs een potje te spelen tegen enkele van de andere bezoekers.
De organisatie van het event had er echter ook van begin af aan rekening mee gehouden dat niet iedere geïnteresseerde CS:GO fan of speler de tijd of de mogelijkheid had om op 7 mei bij de Stadsfeestzaal langs te komen. Daarom is Antwerp Harbor ook beschikbaar gemaakt als download op de Steam Workshop van Counter-Strike: Global Offensive. De map kan hier gedownload worden, het enige dat je ervoor moet doen is je registreren bij Steam en de correcte download selecteren. Daarna ben je klaar om ook de virtuele versie van de Antwerpse haven te verkennen.

De PGL Antwerp Major is op maandag 9 mei van start gegaan met de eerste rondes van de Challengers Stage. De Legends Stage zal vanaf 14 mei beginnen en de finalerondes in het Sportpaleis vinden plaats van 19 mei tot 22 mei. Tickets voor de play-offs zijn nog verkrijgbaar via deze link.

Nieuws