KRC Genk Esports overwintert met Stefano Pinna in de eChampions League

KRC Genk Esports overwintert met Stefano Pinna in de eChampions League

1 maart 2022

In het echte voetbal is het alweer even geleden dat een Belgische ploeg zich wist te kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League, AA Gent was de laatste in het seizoen 2015/2016, maar in het virtuele voetbal liggen de zaken momenteel anders. Recent haalde KRC Genk Esports de bekende Belgische esporter en voormalig wereldkampioen FIFA binnen boord om dit seizoen hoge ogen te kunnen gooien in de eChampions League, en die missie is voorlopig goed onderweg. De Limburgers hebben zich al weten te plaatsen voor de knock-outs die in april plaats zullen vinden. Nu al een mooie prestatie van Genk en Pinna, en goed nieuws voor de esports in België.

Road to glory

Net als in de echte Champions League is de weg naar de knock-outfase ook in de eChampions League geen gemakkelijke. In het weekend van 19 en 20 februari namen de 64 beste FIFA-spelers van Europa het tegen elkaar op in twee verschillende competities van 32 spelers. Iedere speler werkt vijf duels af die ieder uit twee wedstrijden bestaan en de 16 beste spelers van iedere league worden daarna samengevoegd om het spelersveld voor de eerste knock-outfase te vormen.
De Belgische Stefano Pinna zag zich met Genk Esports ingedeeld worden in de league op speeldag 1. Daarin was de concurrentie niet mals met, onder andere, voormalig eChampions League-winnaar Tekkz van Fnatic, al werden Pinna en hij niet tegen elkaar ingedeeld. De Belg speelde (en verloor) wel tegen de uiteindelijke nummer één van de competitie, DPeixoto7 van Team BDS. De enige andere verliespartij vond plaats tegen de Roemeense Cosmin van Zeal22 eSports. De overige drie wedstrijden, tegen de Portugees diogo_silva33 van 22 Esports, de Franse Resaaf en de Franse koalaboiteux werden allemaal gewonnen, waardoor Genk zich als 13de wist te plaatsen voor de eCL Knockout Stage op 23 en 24 april 2022. De uiteindelijke finale staat gepland voor 27 mei, een dag voordat de finale van de echte Champions League wordt gespeeld. Daarnaast wordt er in de eChampions League ook gespeeld om een totale prijzenpot van bijna $300,000.

Pinna for the win

Het ziet er dus naar uit dat Genk er goed aan heeft gedaan om Pinna voor twee jaar vast te leggen als professioneel esporter voor de club. Overigens staat hij tegelijkertijd onder contract bij het Nederlandse AZ Alkmaar in de eDivisie, aangezien dat mogelijk is in de wereld van de esports. Eerder kwam Pinna ook al uit voor de esports teams van, onder andere, het Nederlandse VVV Venlo en het Franse Lille OSC. Ook kroonde hij zich enkele jaren geleden met FIFA18 tot wereldkampioen op de Playstation 4.
“Ik ben sowieso een supporter van Genk”, vertelt de geboren Limburger zelf, “Voor deze ploeg kunnen spelen voelt dan ook als thuiskomen. Ik ben prestatiegericht, net als KRC Genk. Ook het League of Legends-team doet het goed. Dat we met het hele esports team het hoogste niveau willen halen, vind ik belangrijk”.

Nieuws