KRC Genk Esports maakt comeback in League of Legends Elite Series

KRC Genk Esports maakt comeback in League of Legends Elite Series

11 februari 2023

Na zo’n drie maanden afwezigheid was het hoog tijd voor de terugkeer van de Elite Series: League of Legends, de officiële competitie voor de razend populaire multiplayer online battle arena game in de Benelux. Om die reden keken fans van LoL en van esports in België in het algemeen al een tijdje op dinsdag 24 januari 2023. Op die dag ging de Elite Series Spring Split 2023 van start, het tweede jaar dat de Benelux-competitie wordt georganiseerd. Daarvoor was er sprake van aparte leagues in België en Nederland, de Belgian League en de Dutch League.

Favoriet grijpt koppositie

Het officiële esports-team van voetbalclub KRC Genk, KRC Genk Esports, trapte de Spring Split 2023 af en vanaf het eerste moment waren de Limburgers favoriet. Dat is niet zo verbazend als je bedenkt dat zij de Elite Series hebben gedomineerd sinds dag één. Genk schreef tot nu toe alle edities op haar naam (Elite Series 2022 Spring Split, Elite Series 2022 Spring Playoffs, Elite Series 2022 Summer, Elite Series 2022 Pro-Am) en de verwachting is dat het team ook de 2023 Spring Split met enig gemak zou winnen.

Wat echter volgde, was een valse start voor de favoriet, want de match tegen The Agency op speeldag 1 ging direct verloren. Dat verlies werd met name toegeschreven aan het gemis van vaste toplaner Rob “Robba” Zoon en gezien de verdere resultaten lijkt die uitleg plausibel. Robba keerde namelijk terug voor de tweede wedstrijd van Week 1 tegen Benelux United en Genk schreef die gelijk op haar naam. Daarna volgden nog twee overwinningen tegen HEET en Team 7AM in Week 2, en winst tegen MCON Esports op Dag 1 van Week 3 die afgelopen dinsdag werd afgewerkt. Daarmee wist Genk de opgelopen schade uit de eerste wedstrijd van de Split goed te maken, want de ploeg begint aan de tweede match van Week 3 als leider, later vandaag tegen Northern Lions.

Benelux United de verrassing tot nu toe

Waar de huidige koppositie van KRC Genk Esports geen verrassing mag heten, is dat voor de prestaties van Benelux United tot nu toe des te meer het geval. Het team bestaat voornamelijk uit het roster van de recent opgeheven Belgische organisatie Sector One en begon aan de Elite Series Spring Split 2023 als verwachte middenmoter. Na 5 wedstrijden bekleden de Belgen echter een hele mooie tweede plek in de rangschikking, dankzij drie overwinningen en twee verliespartijen. Tegen Zennit, Northern Lions en Team 7Am werd er gewonnen, terwijl KRC Genk Esports en Heet te sterk bleken voor de nieuwe organisatie.

Uitblinker bij Benelux United is de in Rusland geboren Belg Adam “Zorac” Chinkhoyev. De 23-jarige toplaner kwam in januari van dit jaar over van Association de Gaming et d’Esport de Mons (AGEM) en bewijst tijdens de Spring Split zijn toegevoegde waarde. Zo eindigde hij Week 2 met maar liefst zes solo kills, waarmee hij goed was voor 37,1% van alle door zijn team uitgedeelde damage.

Nieuws