Succesvolle Belgische esports organisatie Sector One legt boeken neer

Succesvolle Belgische esports organisatie Sector One legt boeken neer

19 januari 2023

Zoals je ondertussen al wel weet, proberen we ons met onze blogs en nieuwsberichten vooral te richten op de positieve ontwikkelingen binnen de wereld van de esports in België. Zo schreven we recent nog over de knappe kwalificatie van onze virtuele Rode Duivels voor de Play-ins van de FIFA eNations Series en wijdden we kort daarvoor een artikel aan het eerste officiële NBA 2K23-toernooi van ons land dat van 27 december 2022 tot 29 december 2022 plaatsvond in Kortrijk, om maar enkele voorbeelden te noemen. Helaas komen we zo nu en dan echter ook teleurstellend nieuws tegen en de aankondiging van het stoppen van Sector One valt absoluut binnen die categorie. Ondanks een succesvol 2022 besloot de Belgische esports-organisatie dat het verstandig is om een pauze voor onbepaalde tijd in te lassen.

Financiële issues aan de basis

Sinds haar oprichting in 2014 was Sector One uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Belgische teams in esports, zowel nationaal als internationaal. Het jaar 2022 leek op het eerste zicht een mooi vervolg van de trend die de organisatie enkele jaren geleden had ingezet, namelijk het neerzetten van goede prestaties in binnen- en buitenland voor met zowel hun League of Legends team als hun Valorant team, maar het bleek niet voldoende. In het officiële persbericht op Twitter haalt het team onvoldoende inkomsten en een gebrek aan winstgevendheid aan als grote redenen achter de beslissing om voor onbepaalde tijd offline te gaan.

“2022 was een ongelooflijk succesvol jaar voor onze organisatie, het jaar waarin we definitief uitgroeide tot een van de meest veelbelovende projecten uit onze regio”, valt te lezen in het persbericht van Sector One, “Helaas lijkt het naleven van onze hoge standaarden en verwachtingen nu onmogelijk te zijn geworden, binnen de context van het huidige ecosysteem waarin de winstgevendheid en de financiële inkomsten onvoldoende zijn”.

Mooie prestaties in 2022

Sector One was actief in League of Legends en Valorant, en behaalde met beide teams knappe prestaties het afgelopen jaar. Zo eindigde onze landgenoten zowel bij de LoL Elite Series 2022 Spring als de Elite Series 2022 Summer bij de laatste zes. In het lente event werd een zesde plek behaald, terwijl bij het zomer event zelfs een vijfde plek werd veiliggesteld. In Valorant vormde de winst van de VRL 2022 France: Revolution Stage 1 in maart van vorig jaar het absolute hoogtepunt, maar ook de negende plek bij de VCT 2022: EMEA Challengers Promotion (Tier C) en de tiende plek op Lyon e-Sport 2022 waren indrukwekkende finishes voor het Belgische team.

“We weten hoe veel jullie genoten van, en uitkeken naar, onze content en updates, en het spijt ons dat we dit niet langer kunnen leveren aan jullie”, schrijft Sector One, “[…] Het is daarom dat we met een bezwaard hart aankondigen dat we onze esports-activiteiten voor onbepaalde tijd neerleggen, zowel op regionaal als internationaal niveau. We willen onze dankbaarheid uiten aan alle spelers, stafleden en vrienden die samen met ons het Sector One-pad hebben belopen, evenals onze partners en zeker Orange Belgium voor hun geloof in ons project al deze jaren”.

Nieuws