KRC Genk Esports wint League of Legends Elite Series

KRC Genk Esports wint League of Legends Elite Series

24 maart 2022

Het duurde enkele speeldagen voordat KRC Genk Esports echt op stoom kwam in de Elite Series van League of Legends, maar toen ze de vorm eenmaal te pakken hadden, bleek niks hen meer af te kunnen stoppen. Op speeldag drie grepen de Limburgers de leiding door Echo Zulu en ION SQUAD te verslaan en daarna wisten ze zich vrij probleemloos te kwalificeren voor de play-offs. Daarin wisten ze zich te plaatsen voor de finale tegen de winnaar van de reguliere competitie, mCon LG UltraGear, die uiteindelijk ook verslagen werd.

De weg naar glorie

Waar mCon LG Ultra Gear zich als winnaar van de Elite Series met 75 punten direct plaatste voor de finale van de Spring Split moest KRC Genk Esports als tweede van de reguliere competitie eerst nog korte metten maken met de Spring Split play-offs. In de halve finales kwamen ze tegenover het Nederlandse Echo Zulu te staan dat in de competitie op gelijke punten was geëindigd met Genk. Twee aan elkaar gewaagde teams dus, en dat bleek ook toen het na twee games nog altijd gelijk stond. Vanaf de derde game nam Genk echter het heft in handen en liepen ze relatief gemakkelijk uit naar een 3-1 overwinning. Daarmee werd de finale bereikt en verdiende Genk ook een ticket voor de prestigieuze European Masters.

In de finale van de Spring Split wachtte met mCon LG UltraGear opnieuw een Nederlandse tegenstander en eentje met een aanzienlijk verschillende speelstijl dan die van Genk. Terwijl de tactiek van mCon duidelijk was gericht op een rustig begin en het stap voor stap opvoeren van de druk met behulp van creatieve team compositions, focuste Genk zich met name op het afstraffen van fouten van de Nederlanders. Die strategie bleek uiteindelijk superieur, aangezien mCon zeker richting het einde van de games onzorgvuldiger werd en meer fouten maakte waar Genk van kon profiteren. Met name de Nederlandse top laner van Genk Rob “Robba” Zoon was bij tijd en wijle een maatje te groot voor de spelers van mCon.

European Masters

Zoals we eerder al aanhaalden, betekent het bereiken van de Elite Series Spring Split play-off finale ook een ticket voor de European Masters 2022 Spring. Dit is de negende editie van het grootste internationale League of Legends event voor semiprofessionele spelers van Europa. Op de EU Masters vertegenwoordigen de beste teams van ieder land (of iedere regio) in Europa hun land (of regio) in een format bestaande uit play-ins gevolgd door het Main Event, dat opgebouwd is uit een groepsfase en een knockoutfase. In het geval van de Benelux zullen dat dus mCon uit Nederland en KRC Genk Esports uit België zijn. Het event zal lopen van 4 april tot en met 7 mei, de dag waarop de grote finale plaatsvindt. Alle wedstrijden zullen live te streamen zijn via Twitch en Youtube.

Nieuws