Nieuw cash toernooi in Brussel combineert voetbal en FIFA

Nieuw cash toernooi in Brussel combineert voetbal en FIFA

16 maart 2022

Als je erover nadenkt, is het eigenlijk verwonderlijk dat er nog maar zo weinig concepten en formats zijn waarbij echte sporten en esports in België gecombineerd worden. De doelgroep is grotendeels hetzelfde en de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Dat is wat de Brusselse esports organisatie EGO (Esports Gaming Organisation) en de fitness-keten FitFive gedacht zullen hebben toen ze besloten de handen in elkaar te slaan voor de organisatie van het eerste “Tournoi Foot et FIFA22” (oftewel Toernooi Voetbal en FIFA22). Opnieuw een interessante ontwikkeling voor de esports in België.

Voetbalfans en FIFA-spelers, opgelet

Het was EGO dat recent via hun officiële Twitter account aankondigde dat er binnenkort een nieuw soort event wordt georganiseerd in Brussel waarbij sport en esports gecombineerd zullen worden binnen dezelfde competitie. Op 2 april zullen maximaal zestien teams het tegen elkaar opnemen voor een cash prize van maar liefst €1.000 in de voetbalhallen van FitFive, leider op het gebied van indoorvoetbal in België, in Vorst.
Iedereen kan deelnemen aan het toernooi en je hoeft niet per se lid te zijn van FitFive om je in te kunnen schrijven. Wel zijn er enkele simpele basisvoorwaarden voor inschrijving opgesteld:

  • Inschrijvingen gebeuren per team en een team kan uit maximaal 8 spelers bestaan.
  • De inschrijving per team kost €160, wat in het geval van 8 teamleden dus neerkomt op €20 per persoon.
  • Voor het voetbaltoernooi zijn minimaal 5 spelers nodig.
  • Voor het FIFA22 event zijn minimaal 2 spelers nodig.

Test je FIFA22 skills tegen de besten

Zoals we eerder al schreven is iedereen welkom op het EGO-FitFive event en dat betekent dat dus ook professionele spelers zich in mogen schrijven. Zo komt het dat verschillende professionele FIFA-spelers zich al hebben aangemeld voor het toernooi, inclusief Zak Bentato van RSC Anderlecht eSports en ShadooW van Standard Liège Esports. Daarnaast lijkt er ook animo te bestaan onder sportploegen, want onder meer het vrouwenteam van Racing White Daring uit het Brusselse Molenbeek is al ingeschreven. Al deze en andere bekende namen uit de esports in België zullen op 2 april de strijd zowel op het scherm als op het veld moeten aangaan.

Waar het voetbaltoernooi een 5v5-formaat zal hanteren, waarbij teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen, worden bij het FIFA22 event de deelnemers verdeeld over vier groepen van vier teams. De eerste twee team van iedere groep kwalificeren zich uiteindelijk voor de play-offs en de onderste twee ploegen van iedere groep zijn uitgeschakeld. In de play-offs betekent één overwinning kwalificatie voor de volgende ronde, terwijl de verliezende ploeg geëlimineerd is.

Het inschrijven voor het voetbal-FIFA event van EGO en FitFive is heel gemakkelijk. Je kan EGO een berichtje sturen via Twitter of je kan langsgaan bij één van de FitFive-centra in België (Vorst, Brussel-centrum, Charleroi).

Nieuws