Union Saint-Gilloise haalt nieuwe eFootball vertegenwoordiger in huis

Union Saint-Gilloise haalt nieuwe eFootball vertegenwoordiger in huis

27 oktober 2022

Het lijkt alweer een kleine eeuwigheid geleden dat Gilles Bernard voor KRC Genk Esports de felbegeerde Proximus ePro League-titel binnenhaalde, al was het toch slechts een maand of vier geleden. Sindsdien hebben spelers en liefhebbers van FIFA en esports in België zich echter kunnen verlekkeren aan verschillende grote FIFA events, namelijk de World Cup en de eNations Cup. Developer EA Sports en de wereldvoetbalbond FIFA hebben niet stilgezeten afgelopen zomer, vandaar dat het lijkt alsof onze landelijke FIFA-competitie alweer zo lang geleden is. Gelukkig staat het nieuwe Proximus ePro League binnenkort weer voor de deur en zijn de teams al druk in de weer om hun organisatie op orde te krijgen. Zo heeft dé grote verrassing van het vorige reguliere voetbalseizoen, Royale Union Saint-Gilloise, eerder deze maand haar nieuwe vertegenwoordiger voor de ePro League 2023 voorgesteld.

Bekende naam voor l’Union

Alhoewel l’Union het vorig seizoen ook op de virtuele velden niet slecht deed met een uiteindelijke zevende plek, is er door de Brusselaars toch voor gekozen om Thomas “Optimum” Vidic te vervangen. De 23-jarige esporter schopte het met RUSG tot de kwartfinales van de play-offs, waarin de esports-afdeling van KAA Gent helaas te sterk bleek, en kan dus terugkijken op een mooi debuutseizoen in het professionele circuit. Dat is ook bij andere teams opgevallen, want Optimum zal komend seizoen de virtuele kleuren van SFC Seraing verdedigen in de ePro League.

Zijn plek bij Union Saint-Gilloise wordt overgenomen door een speler die, ondanks zijn jonge leeftijd, toch al heel wat aandacht heeft getrokken in binnen- en buitenland. De 18-jarige Kinane Al Nabhani zal komend seizoen mogen gaan proberen om de prestaties van Optimum in het geel-blauw van Union te verbeteren. Hij kwam eerder al uit voor, onder meer, AA Gent en het nationale elftal van Marokko, waarmee hij in juli nog deelnam aan de FIFAe Nations Cup. In een zware groep met, onder andere, de latere medaillewinnaars Polen en Italië eindigde Al Nabhani als voorlaatste met 7 punten. Deze punten werden verzameld tegen Mexico (0-0 gelijkspel), Italië (1-0 winst) en India (0-3 winst).

Ondersteund door enige echte Ardixa

De nieuwste aanwinst van Union zal dit seizoen kunnen rekenen op de ondersteuning van Jason “Ardixa” de Villers, voormalig professioneel FIFA-speler en eDevil. Ardixa komt de esports-afdeling van RUSG versterken en zal zich daarbij met name focussen op de begeleiding van Al Nabhani. Zelf kwam hij uit voor verschillende teams in de Proximus ePro League, waaronder Charleroi en Sint-Truiden, en wist hij als speler van ULB (Université Libre de Bruxelles) in 2019 de prestigieuze RIV4L College League te winnen.

Ook bij zijn vorige club, Sint-Truiden, was Ardixa al bezig met de volgende generatie Belgische FIFA-professionals. “Om echt door te breken, moet je offline toernooien gaan spelen en goede resultaten halen”, vertelde hij vorig jaar nog toen hem werd gevraagd naar zijn tips voor jonge en ambitieuze spelers, “Je kan ook proberen om jezelf online voor een evenement van EA te kwalificeren. De beste tip die ik echter kan geven, is om te studeren en een diploma te halen, want je weet maar nooit”.

Nieuws