Virtueel Spa maakt zich klaar voor Round 3 van Le Mans Virtual Series

Virtueel Spa maakt zich klaar voor Round 3 van Le Mans Virtual Series

4 november 2022

Virtual racing is booming in België op het moment! Enkele weken geleden schreven we nog een artikel over de overwinning van de Iraniër Bardia “SpeedBari” Boroumandgohar (beter gekend als Bari Boroumand) tijdens de eerste virtuele GP van België ooit, als deel van de Formula 1 Esports Series Pro Championship, en nu mag het virtuele Spa-Francorchamps zich alweer opmaken voor het volgende grote event. Op zaterdag 5 november wordt daar namelijk Round 3 van de Le Mans Virtual Serie gereden, onder de naam “6 Hours of Spa”. Het toernooi, dat in totaal bestaat uit vijf rondes op vijf verschillende circuits, wordt georganiseerd door de Automobile Club de l’Ouest in samenwerking met het in Miami, Florida, gevestigde Motorsport Games.

Wat is de Le Mans Virtual Series?

Voordat we verder gaan over de komende race in Spa leggen we kort uit wat de Le Mans Virtual Series is. Als je fan bent van esports in België en sim racing in het bijzonder, dan is die uitleg waarschijnlijk overbodig, maar gezien het prestige van de competitie is het wel de moeite waard om er iets dieper op in te gaan. De Le Mans Virtual Series is een virtuele uithoudingsrace die de spannendste elementen van sim racing en endurance racing combineert tot een elite esports series van in totaal vijf races dit seizoen.

  • Round 1: September 17, 2022: 8 Hours of Bahrain (Bahrain International Circuit, Bahrain)
  • Round 2: October 8, 2022: 4 Hours of Monza (Autodromo Nazionale Monza, Italië)
  • Round 3: November 5, 2022: 6 Hours of Belgium (Spa-Francorchamps, België)
  • Round 4: December 3, 2022: 500 Miles of Sebring (Sebring International Raceway, Verenigde Staten)
  • Round 5: January 14-15, 2023: 24 Hours of Lemans Virtual (Circuit de la Sarthe, Frankrijk)

“We zijn heel blij dat we het succes van de Le Mans Virtual Series hebben kunnen volgen en ondersteunen tot nu toe, met als hoogtepunt de 24 Hours of Le Mans Virtual”, zegt Pierre Fillon, Voorzitter van organisator Automobile Club de l’Ouest, “De link tussen echte motorsport en esports is een belangrijk element voor onze fabrikanten en teams, en we geloven dat dit een sleutelrol kan spelen in het aantrekken van een nieuw, jonger publiek, zowel op als naast de baan”.

Grote namen present voor 6 Hours of Spa

Dat de real-life motorsport en de esports steeds verder in elkaar verstrengeld raken is, onder andere, te merken aan het deelnemersveld van de komende 6 Hours of Spa. Voor de derde race van het virtuele seizoen zullen, onder meer, regerend wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen (voor #1 Team Redline LMP), INDYCAR-ster Romain Grosjean (voor #18 R8G Esports LMP), en 2009 ALMS P2 Championship winner Luis Diaz (voor Mexico Racing Team). Er doen in totaal veertig coureurs mee, waarvan 14 professionals, en de kwalificaties voor de 6 Hours of Spa staan gepland voor vrijdag 4 november 2022.

Nieuws