Virtuele Rode Duivels weten zich niet te kwalificeren voor FIFAe Nations Cup

Virtuele Rode Duivels weten zich niet te kwalificeren voor FIFAe Nations Cup

13 april 2022

Een tegenvaller voor de esports in België en met name voor de eDevils, de virtuele Rode Duivels, want ons officiële nationale FIFA-team heeft zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de FIFAe Nations Cup. Gedurende vier weken werd er overal ter wereld gestreden om tickets voor de kwalificatiefase van de FIFAe Nations Cup, het wereldkampioenschap FIFA22, en onze landgenoten grepen uiteindelijk naast een ticket door als achtste te eindigen in hun Europese conference. Gelukkig komt er in mei nog een kans voorbij om alsnog kwalificatie voor het main event van de Nations Cup te bemachtigen.

Teleurstellend resultaat

De eDevils waren met frisse moed begonnen aan de play-ins voor de FIFAe Nations Cup, maar tegelijkertijd wist zij dat de concurrentie moordend zou zijn. Zo doen er in Europa alleen al tientallen landen mee en waren er slechts zes tickets te verdelen na de eerste ronde van play-ins. Daar heeft België dus naast gegrepen en dat wisten zij eigenlijk al na drie van de in totaal vier weken, omdat enkele slechte resultaten in de derde week ervoor zorgden dat ze naar de tweede divisie van hun conference zakten. Daardoor werd het binnenhalen van een ticket onmogelijk, want deze waren enkel voor de beste landen uit de eerste divisie.

De enige kans die België nog had om alsnog de volgende kwalificaties te halen was om zo veel mogelijk consistence points te scoren. Deze werden ieder weekend uitgedeeld aan de teams op basis van hun respectievelijke posities in de verschillende conferences. Ook dit draaide echter uit op een teleurstelling voor de eDevils, aangezien de slechte scores in de eerste en de derde week van de play-ins ervoor zorgden dat zij uiteindelijk op een achtste plek eindigden, meer dan 300 punten achter de gekwalificeerde teams.

Groepsfase in mei

De officiële FIFAe Nations Online Qualifiers 2022 Play-Ins vonden plaats tussen december vorig jaar en april van dit jaar, en de volgende kwalificatieronde is een groepsfase, genaamd de FIFAe Nations Online Qualifiers Main Event. Aangezien België zich niet wist te plaatsen voor de FIFAe Nations Playoff via de play-ins, zullen zij het nogmaals proberen tijdens de Qualifiers Main Event. In een 2v2-formaat zullen de virtuele Rode Duivels de kans krijgen om alsnog een felbegeerd plekje voor de Nations Playoffs 2022 te bemachtigen. Het uiteindelijke einddoel, de prestigieuze FIFAe Nations Cup 2022, zal in juli worden georganiseerd.

Op het hoofdtoernooi zullen de 23 beste landen ter wereld schitteren op wat door velen wordt beschouwd als een van de grootste podia voor FIFA22-spelers. Er zullen 23 landen instromen vanuit de FIFAe Nations Playoffs, waarvan al 14 deelnemers bekend zijn na afloop van de play-ins. Wat betreft Europa wisten Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zweden en Italië al een ticket te bemachtigen. Zij worden vergezeld door, onder meer, de winnaar van de Zuid-Amerikaanse play-ins Argentinië, de winnaar van de Midden-Oosterse en Afrikaanse conference Koeweit, en de winnaars van Azië en Oceanië, Australië.

Nieuws