WK Counter-Strike in Antwerpen kent laatste acht finalisten

WK Counter-Strike in Antwerpen kent laatste acht finalisten

21 mei 2022

Ook als je zelf geen speler bent van Counter-Strike: Global Offensive, of zelfs helemaal geen idee hebt van esports in België, dan is de kans groot dat je de afgelopen dagen berichten hebt zien langskomen over de PGL Antwerp Major. Dit event, ook wel bekend als het officiële wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive, is een van de grootste en belangrijkste gebeurtenissen ooit wat betreft de esports in België. Om die reden volgen ook wij de ontwikkelingen op de voet, net zoals we dat al deden in de aanloop naar het kampioenschap. Het event is op 14 mei van start gegaan en we zijn ondertussen alweer aanbeland bij de finalerondes, de Champions Stage.

In totaal acht finalisten

De PGL Major Antwerp is opgebouwd uit verschillende onderdelen die uiteindelijk eindigen met de Champions Stage, de finalerondes waarin de wereldkampioen CS:GO wordt bepaald. Op 9 mei ging de Challengers Stage van start, gevolgd door de Legends Stage die vanaf 14 mei gespeeld werd. De winnaars van de Legends Stage kwalificeren zich voor de Champions Stage, die van 19 mei tot 22 mei zal worden georganiseerd in het Antwerpse Sportpaleis. Daarvan zijn de deelnemende spelers nu bekend geworden.

Op de laatste dag van de Legends Stage waren er nog drie plekken voor de finaleronde te verdienen. De eerste vijf plekken waren al voor het Oekraïnse Natus Vincere (ook de regerend wereldkampioen) en het Russiche Team Spirit, beide ongeslagen in de Legends Stage, evenals voor het Finse ENCE, het Zweedse Ninjas in Pyjamas (NIP), en het van origine Amerikaanse FaZe Clan. De eerdere drie finaleplekken waren al binnengehaald door Copenhagen Flames en Heroic Esports, beiden uit Denemarken, en het Braziliaanse FURIA Esports.

Champions Stage

Dankzij het formaat van de PGL Major Antwerp weten we ook al direct welke teams het tegen elkaar zullen gaan opnemen tussen 19 mei en 22 mei. Op de 19de neemt FaZe Clan het op tegen Ninjas in Pyjamas, gevolgd door Team Spirit versus FURIA  Esports. Een dag later staat ENCE tegen Copenhagen Flames als eerste op het programma, gevolgd door de wereldkampioenen van 2021 Natus Vincere tegen Heroic Esports. De semi-finals van de Champions Stage staan ook al vast en wel zoals onderstaand weergegeven:

  • Ninjas in Pyjamas / FaZe Clan vs. Team Spirit / FURIA Esports
  • ENCE / Copenhagen Flames vs. Natus Vincere / Heroic

Deze halve finales vinden plaats op zaterdag 21 mei, waarna op zondag 22 mei de Grand Final van het wereldkampioenschap Counter-Strike zal plaatsvinden. Naast een hoofdprijs van maar liefst $500,000 kwalificeert de uiteindelijke winnaar zich ook voor de BLAST Premier World Final 2022, van 14 tot 18 december 2022 op een nog onbekende locatie. Voor de nummer twee van de PGL Major Antwerp ligt $150,000 klaar, terwijl de nummers drie en vier allebei $70,000 mee naar huis kunnen nemen. Zelfs de nummers vijftien en zestien van het toernooi, dat zestien deelnemers telt, kunnen prijzengeld ter waarde van $8,750 bijschrijven.

Nieuws