De 4 beste Belgen in FIFA23

De 4 beste Belgen in FIFA23

29 september 2022

Het is nu echt bijna zo ver, want op 30 september wordt FIFA23 officieel uitgebracht voor PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, en Nintendo Switch. Zelfs als je zelf niet alle ontwikkelingen op de voet volgt is de kans zeer groot dat je toch op de hoogte bent van de releasedatum van het razend populaire voetbalspel. Ieder jaar is de release van de nieuwe FIFA weer groot nieuws, zowel voor esports in België als wereldwijd, en doet ontwikkelaar EA Sports er alles aan om in de aanloop naar de release zo veel mogelijk hype te creëren. Zo heeft het bedrijf deze week, bijvoorbeeld, het tweede Team of the Week (TOTW) voor de FUT-modus in FIFA23 uitgebracht met daarin plek voor, onder meer, Mo Salah, Luka Modric, en Marquinhos. Hun speciale kaarten zijn tot en met 19:00 uur op woensdag 5 oktober verkrijgbaar.

Gezien de komende release van FIFA23 en de moeite die EA Sports doet om de aanloop daarnaartoe zo spannend mogelijk te maken, leek het ons wel interessant om voor de Belgische spelers en liefhebbers van de game eens een kijkje te nemen naar de beste Belgen. Hieronder zetten we de vier beste Belgische spelers op een rijtje.

Kevin de Bruyne (91) – Manchester City

Met een rating van maar liefst 91 is Kevin de Bruyne niet enkel de beste Belg in FIFA23, maar een van de beste vijf spelers ter wereld. De geboren Drongenaar deelt deze rating met Lionel Messi, Robert Lewandowski, Karim Benzema en Kylian Mbappé. Hij is dit seizoen ook weer van buitengewoon niveau, en staat na tien duels al op 1 goal en 8 assists, waaronder twee in de Champions League.

Thibaut Courtois (90) – Real Madrid

Met slechts één puntje minder dan KDB bevindt Thibaut Courtois zich op de tweede plek wat betreft de beste Belgische spelers in FIFA23. Dat is echter genoeg om zichzelf de gedeeld beste keeper van het spel te mogen noemen, want enkel Bayern München doelman Manuel Neuer haalt een rating van 90. Qua veldspelers hebben Cristiano Ronaldo, Virgil van Dijk, en Mo Salah dezelfde rating gekregen, wat goed aantoont in wat voor een goed gezelschap onze nationale doelman zich bevindt.

Romelu Lukaku (86 – Inter Milan

Op plek drie vinden we spits Romelu Lukaku terug. De aanvaller is na een grotendeels mislukt seizoen bij Chelsea terug bij Internazionale, waar hij voorlopig als gevolg van blessureleed nog niet echt uit de startblokken is kunnen schieten. Desalniettemin hebben de mensen bij EA Sports vertrouwen in de Belg, want met een rating van 86 behoort Lukaku nog altijd tot de beste spitsen in FIFA23.

Yannick Carrasco (85) – Atletico de Madrid

Onder Diego Simeone is Yannick Carrasco de afgelopen jaren bij Atletico uitgegroeid tot een internationale topspeler. Dankzij zijn veelzijdige voetbaltalent kan hij op vrijwel alle plekken op de linkerflank uit de voeten, wat hem ook in FIFA23 een hele nuttige speler maakt. Zijn rating van 85 zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat Carrasco in heel wat teams terug te vinden zal zijn.

Nieuws