Favoriet KRC Genk Esports blijft verwachtingen waarmaken in Elite Series

Favoriet KRC Genk Esports blijft verwachtingen waarmaken in Elite Series

17 maart 2023

Het is alweer even geleden dat we nog een update gaven over de actie in de Elite Series, het officiële League of Legends-kampioenschap van de Benelux. De huidige Spring Split 2023 trapte op dinsdag 24 januari 2023 af en kort daarna schreven we een stuk over de verrassend moeizame start van topfavoriet KRC Genk Esports. Het bleek echter geen voorteken van een moeizaam seizoen, want de Limburgers staan ondertussen alweer enkele weken bovenaan. Daar moet wel bij gezegd worden dat het ongemeend spannend is geweest, aangezien enkele vooraf sterk geachte teams voornamelijk teleurstellen, terwijl er juist ook enkele onverwacht sterke prestaties hebben plaatsgevonden van andere teams. Kortom, spanning en sensatie in de Elite Series, zeker nu alle teams voor de komende Playoff Bracket Spring 2023 bekend zijn.

Genk wint, Team 7AM verrast

Als winnaar van alle voorgaande edities van de Elite Series, waarvan de eerste de Elite Series 2022 Spring Split was, begon KRC Genk Esports ook de huidige reeks als torenhoge favoriet. Het verlies op speeldag één tegen de Nederlandse organisatie The Agency kwam daarom als een donderslag bij heldere hemel, al lieten de Limburgers zich er niet door uit het veld slaan. Van de dertien wedstrijden die daarop volgden, wonnen ze er tien en gingen er slechts drie verloren. In week 5 was HEET te sterk, in week 6 verloren ze tegen MCON Esports, en in week 7 gingen ze ten onder tegen Zennit. Deze reeks was goed voor 60 punten, even veel als Team 7AM, maar dankzij de betere record van Genk (10-4 vs. 9-5 van 7AM) eindigde Genk als eerste in de Spring Split.

Het feit dat Team 7AM het zo goed heeft gedaan bij de Spring Split kwam als een redelijke verrassing voor veel spelers en fans van League of Legends in België. Naast de uitstekende prestaties van het in België gevestigde Team 7AM is de tweede plek van die ploeg ook deels te danken aan het falen van zowel Benelux United als MCON Esports. Geen van beide organisaties wist zich als deel van de top vier in de Spring Split te kwalificeren voor de Playoff Bracket en daarvan heeft, onder andere, Team 7AM geprofiteerd. Zij eindigden als tweede in de ranking, met 15 punten voorsprong op zowel nummer drie HEET als nummer vier The Agency.

Knallend begin voor Playoff Bracket

Op dinsdag 21 maart 2023 gaat de Playoff Bracket Spring 2023 van start met wat ongetwijfeld een hele spannende match gaat worden tussen topfavoriet KRC Genk Esports en dé verrassing van de reeks tot nu toe, Team 7AM. De andere playoff gaat tussen HEET en The Agency op donderdag 23 maart 2023. De halve finale wordt afgewerkt op dinsdag 28 maart 2023, waarna het op donderdag 30 maart 2023 om 19:00 tijd is voor de grote finale van de Spring Split 2023 van de Elite Series. De vraag is vooral of het Genk zal lukken haar League of Legends-hegemonie voort te zetten.

Nieuws