Koninklijke Belgische Voetbalbond op zoek naar nieuwe eDevils

Koninklijke Belgische Voetbalbond op zoek naar nieuwe eDevils

13 oktober 2022

Ben jij een trouwe fan van de FIFA franchise? Weten al jouw vrienden en vriendinnen dat ze het best niet tegen jou opnemen in een virtuele voetbalmatch? En droom je er misschien stiekem al van om een professionele FIFA-speler te worden? Dan ben jij mogelijk dé ideale kandidaat voor de KBVB, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, om de nationale selectie van onze virtuele Rode Duivels aan te vullen. De Bond is namelijk een zoektocht gestart naar niet één, niet twee, maar wel zestien spelers om de poule aan te vullen waaruit de nationale selecties worden samengesteld voor deelname aan internationale toernooien.

Belangrijke voorwaarden

Naast een passie voor FIFA en een motivatie om je eigen skills zo goed mogelijk te trainen, gelden er ook nog enkele andere belangrijke voorwaarden voor de potentiële kandidaten van de KBVB. Zo is de minimumleeftijd voor deelname vastgesteld op 16 jaar en moeten de kandidaten wel beschikbaar kunnen zijn om te spelen op één van de toernooidagen (verderop in dit artikel zetten we belangrijke data op een rijtje). Daarnaast is het ook van groot belang om te weten dat alle competities worden gespeeld op de Playstation 5. Als kandidaat voor de KBVB moet je dus een PS5 hebben en comfortabel zijn met het spelen van FIFA op deze console.

Deze maand organiseert de KBVB in totaal vier kwalificatietoernooien voor amateurtalenten in ons land. Zij kunnen deelnemen vanuit hun eigen zetel en proberen om bij de top-8 van een van de toernooien te eindigen. De beste acht van ieder toernooi gaan namelijk door naar de finale selectiedag op 3 november in het Proximus Basecamp in Tubeke waar ook de Rode Duivels hun hoofdkwartier hebben. De bedoeling is daar te bepalen welke kandidaten gekozen worden om op te leiden tot eDevil.

Data voor de kwalificatietoernooien*

Qualifier 1: 21 oktober 2022 – 19:00 uur

Qualifier 2: 23 oktober 2022 – 19:00 uur

Qualifier 3: 27 oktober 2022 – 19:00 uur

Qualifier 4: 28 oktober 2022 – 19:00 uur

*Check-in voor iedere datum om 18:45 uur>

Format

Ieder kwalificatietoernooi maakt gebruik van het Single Elimination Round format, wat wil zeggen dat iedere match een knock-outmatch is. Je speelt dus maar één keer tegen een bepaalde tegenstander en de verliezer ligt uit het toernooi. In het geval van een gelijkspel, zullen er verlengingen en mogelijk penalty’s aan te pas moeten komen. Via deze structuur wil de KBVB tot haar ideale groep van dertig Belgische FIFA-spelers komen voor deelname aan internationale toernooien. Het eerste toernooi in dit opzicht zal hoogstwaarschijnlijk het virtuele wereldkampioenschap 2023 zijn.

Gezien de opzet van de qualifiers zullen er begin november in totaal 32 kandidaten afreizen naar Tubeke. Uit die groep zal de KBVB uiteindelijk 16 spelers kiezen die zich bij de 14 al geregistreerde eDevils zullen voegen. Om te kunnen kiezen voor de best mogelijke kandidaten zal de KBVB alle finalisten voorzien van trainingen, evenals professionele fysieke, tactische en mentale begeleiding.

Nieuws