KRC Genk Esports kroont zich tot League of Legends-kampioen van Benelux

KRC Genk Esports kroont zich tot League of Legends-kampioen van Benelux

7 april 2023

Enkele weken geleden wijdden wij een stuk aan het begin van de Elite Series Playoff Bracket Spring 2023, de beslissende fase van het League of Legends-kampioenschap van de Benelux. De spotlight stond daarbij op topfavoriet KRC Genk Esports, dat verrassend moeizaam begon aan het seizoen, maar uiteindelijk toch de eerste plek in de groepsfase wist te claimen. Zo kwalificeerden de Limburgers zich voor de Playoff Bracket, waarin ze het moesten opnemen tegen het Belgische HEET, de Nederlanders van The Agency, en een van de grote verrassingen van het seizoen, Team 7AM. Genk wist uiteindelijk haar titel als beste League of Legends-ploeg van de Benelux te prolongeren, maar dat ging zeker niet gemakkelijk.

Favorieten beginnen met verliespartij

De Playoff Bracket Spring van de Elite Series 2023 bestond uit in totaal drie ronden, beginnende met een openingsronde en gevolgd door een halve finale en uiteindelijk de grote finale. Voor de opening van de Playoffs kwam Genk tegenover 7AM te staan, terwijl HEET het moest opnemen tegen The Agency. Waar het laatst overgebleven Nederlandse team niet heel veel moeite had met HEET en zich met een 1-3 overwinning plaatste voor de halve finale, lieten de favorieten van Genk zich verrassen door 7AM: 2-3.

Daardoor kwam het voor de regerend kampioen uit Limburg aan op een best-of-five match tegen The Agency. De Nederlanders haalden de eerste game snel binnen, waardoor het er al gelijk niet best uitzag voor Genk, maar dat bleek slechts schijn. Wat volgde was namelijk een reeks van drie overtuigende overwinningen op rij en een verdiende finaleplek voor KRC Genk Esports, waarin Team 7AM opnieuw de tegenstander was. Na twee matches in de groepsfase (beide gewonnen door Genk) en de door 7AM gewonnen openingsronde van de Playoffs betekende dit de vierde ontmoeting tussen de twee teams dit seizoen.

Genk domineert finale

Het beloofde dus een spannende finale te worden, zeker omdat er maar weinig analisten en experts waren die met overtuiging een duidelijk favoriet voor de eindzege aan durfden te wijzen. In theorie was Genk Esports favoriet, zoals ze dat eigenlijk al waren sinds dag één van dit seizoen, maar het meest recente verlies tegen 7AM leek die favorietenstatus toch ietwat aangetast te hebben, in ieder geval onder de analisten. Niet bleek echter minder waar, want wat volgde was misschien wel de meest eenzijdige finale uit de geschiedenis van de Elite Series.

Alhoewel er in het prille begin van de finale nog wat vragen waren over de champions die Genk had gekozen, werd al vrij snel duidelijk dat het geen groot verschil zou maken. De Limburgers knalde uit de spreekwoordelijke startblokken en domineerde de mannen van 7AM vanaf de eerste minuut. Het resultaat: een klinkende 3-0 overwinning voor KRC Genk Esports, waarmee het zichzelf opvolgt als LoL-kampioen van de Benelux. Naast prijzengeld ter waarde van € 4.500 verdienden de Limburgers ook een startplek voor de komende EU Masters, waar Team 7AM ook actief zal zijn.

Nieuws