Summer Game Fest 2023: enkele van de grootste highlights en releasedata

Summer Game Fest 2023: enkele van de grootste highlights en releasedata

18 juni 2023

Voor de echte fans van gaming en esports in België zal het geen nieuws zijn, maar Summer Game Fest 2023 zit er alweer op. Het jaarlijkse live video game event werd dit jaar georganiseerd op donderdag 8 juni 2023 en zat weer boordevol langverwachte updates, exclusieve trailers en grote verrassingen. Vorige edities stonden al garant voor veelbelovende aankondigingen, de eerste beelden van onder andere The Last Of Us en Midnight Suns werden ooit getoond tijdens Summer Game Fest, en dat was dit jaar ook weer het geval. In dit artikel overlopen we kort enkele van de grootste en meest verrassende highlights van het event.

Releasedata voor Spider-Man 2 en Prince of Persia

Zoals het de traditie ondertussen betaamt, bracht Summer Game Fest de kijkers dit jaar weer enkele langverwachte releasedata. Enkele dagen voordat het evenement van start ging kwam Sony met beelden van de gameplay voor Spider-Min 2, de naderende titel die exclusief op PS5 te spelen zal zijn, en tijdens Game Fest zelf werd ook de releasedatum van het spel bekend gemaakt. De eerste limited edition van de game staat gepland voor vrijdag 20 oktober 2023.

Spider-Man 2 was niet de enige game waarvan de releasedatum werd bekend gemaakt tijdens Summer Game Fest 2023, want ook Ubisoft had iets moois in petto. De Franse studio verraste het publiek namelijk met de aankondiging dat er een nieuwe Prince of Persia game in de maak is. Het spel draagt de titel “Prince of Persia: The Lost Crown” en staat gepland voor release in januari van volgend jaar, op donderdag 18 januari om precies te zijn. De nieuwe Prince of Persia zal speelbaar zijn op PS4, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Mortal Kombat 1

Vorige maand schreven we nog een artikel over de nieuwe Mortal Kombat game en hoe de bekende leaker billbil-kun liet weten dat het een reboot van de originele Mortal Kombat 1 zal worden. Dit werd nogmaals bevestigd tijdens Summer Game Fest 2023, waar de gameplay van de komende game uitgebreid in het zonnetje werd gezet. Zo werden, onder andere, verschillende nieuwe fatalities getoond en kregen kijkers ook de nieuwe Kameo feature te zien, waarmee spelers tijdens een gevecht de hulp in kunnen roepen van andere personages uit de Mortal Kombat lore.

Nieuwe Street Fighter wordt crossover

Er gaan al een tijdje geruchten over de nieuwe Street Fighter. De meest aannemelijke leken te draaien om het idee dat het een opvolger ging worden van Street Fighter 2, maar dat blijkt nu niet waar. In plaats daarvan gaat ontwikkelaar Capcom samenwerken met Exoprimal met als resultaat een crossover van beide games. Geen opvolger van Street Fighter 2 dus, maar wel gevechten tussen robot Mecha Ryu en de dinosaurussen van Exoprimal. Tijdens Summer Game Fest 2023 werd bekend gemaakt dat de release van het spel op vrijdag 14 juli 2023 zal plaatsvinden.

Nieuws