Toonaangevend Belgisch esports agency META verandert naam naar Unlocked

Toonaangevend Belgisch esports agency META verandert naam naar Unlocked

6 april 2023

Alhoewel de markt voor esports in België de afgelopen jaren aan rap tempo gegroeid is, is het nog altijd niet zo dat ons land uitpuilt van de grote esports teams en organisaties. Er vandaag de dag wel al enkele organisaties met veel potentieel en een indrukwekkende trackrecord actief in België, en een van de meest veelbelovende daarvan is het alom bekende (onder de fans van esports in België, in ieder geval) META. Deze organisatie werd opgericht in 2010 en is sindsdien uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van vrijwel alles dat met esports in België te maken heeft. De ambities van het bedrijf reiken echter veel verder en daarom is recent besloten om de naam te veranderen van META naar Unlocked. “We voelden dat er een nieuwe impuls nodig was”.

Grootschalige rebranding

Unlocked, het voormalige META dus, wordt tegenwoordig beschouwd als een van de grootste en succesvolste esports en gamingbedrijven, niet enkel van België, maar van de gehele Benelux. De organisatie heeft ook al twee kantoren in de regio. Naast het gloednieuwe hoofdkwartier in Olen, in de provincie Antwerpen, staat er ook een kantoor van Unlocked aan de Atoomweg 63 in het Nederlandse Utrecht. Als het aan de leiding van het bedrijf ligt, zullen er de komende jaren nog kantoren worden geopend, zowel in de Benelux als in de rest van Europa en de wereld.

Om die ambities waar te maken, moet Unlocked een sleutelrol blijven spelen binnen de Belgische en Nederlandse esports-sectoren, zoals ze dat de afgelopen jaren al deed. Zo is Unlocked, onder meer, de organisator van GameForce Belgium en GameForce Nederland, twee van de grootste en belangrijkste gamingbeurzen van de Benelux. Het bedrijf werd ook ingehuurd om de organisatie van het wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive, de PGL Major Antwerp 2023, in goede banen te leiden, terwijl zij ook de drijvende kracht is achter zowel de Nederlandse als de Belgische Student Leagues.

Grote ambities bij Unlocked

In het officiële persbericht op haar eigen website legt Unlocked uit wat er besloten is qua rebranding en waarom die besluiten genomen zijn. De eerste stap was de verhuizing naar de nieuwe, veel grotere kantoren in het Antwerpse Olen. De tweede stap was om de oriëntatie van het bedrijf te verbreden, zodat ook buiten de Benelux naar mooie projecten kan worden gezocht. De derde en laatste stap was de verandering van zowel de naam als het merk van het bedrijf, van META naar Unlocked. Of zoals Unlocked het zelf samenvat aan het einde van haar statement:

“Nieuw kantoor: Unlocked. Globale uitbreiding: Unlocked. Nieuwe naam en nieuw merk: Unlocked. Jouw plannen, jouw doelstellingen, jouw strategieën: Beschouw ze… Unlocked”.

“We voelden dat er een nieuwe impuls nodig was”, zegt Birger de Geyter, co-CEO bij Unlocked, “En dit moest ook naar voren komen in de naam. Met Unlocked kunnen we alle richtingen op en het onderstreept ook direct onze visie, namelijk dat wij als bedrijf de juiste stappen nemen in de esports- en gamingwereld voor iedereen die aan de slag wil in deze aantrekkelijke industrie”.

Nieuws