Nog iets minder dan een maand tot Louvard Game 2023!

Nog iets minder dan een maand tot Louvard Game 2023!

3 maart 2023

Veel van onze dagelijkse artikels gaan over ontwikkelingen en evenementen binnen de sector voor esports in België die in Vlaanderen plaatsvinden, maar ook in de rest van het land wordt er natuurlijk volop gegamed. Om te beginnen zijn er de grotere esports events en toernooien die landelijk worden gehouden, zoals bijvoorbeeld de recent aangekondigde Belgische kwalificaties voor de komende Red Bull Solo Q in League of Legends. Daarnaast worden er net als in Vlaanderen ook in Wallonië en de Oostkantons events georganiseerd met een focus op respectievelijk Franstaligen en Duitstaligen. Als het grootste esports events van Wallonië is LouvardGame 2023 een uitstekend voorbeeld van zo’n initiatief. Organisator Imperium Sports heeft deze week bekendgemaakt dat LouvardGame dit jaar van 31 maart tot en met 2 april gehouden zal worden in Dôme de Charleroi.

Alweer de 24ste editie van Louvard Game

De eerste keer dat LouvardGame werd georganiseerd was in 2015 en sindsdien is het evenement uitgegroeid tot een referentie binnen de (Franstalige) esports in België. Ondanks een break van twee jaar als gevolg van de COVID-19-pandemie zijn we dit jaar alweer toe aan de 24ste editie van het event en de verwachtingen zijn logischerwijs hooggespannen. De twee grote drijfveren achter LouvardGame zijn Imperium-bestuurder Philippe Bouillon en Maxime de Vos, business development manager bij datzelfde bedrijf. Sinds de terugkeer van het event na de coronacrisis in 2022 hebben alle edities van LouvardGame plaatsgevonden in de Dôme de Charleroi, een gerenommeerde indoor arena gelegen in de stad Charleroi die plaats biedt aan bijna 6.500 mensen.

Als we de doelstellingen en verwachtingen van Bouillon en De Vos mogen geloven, zullen ze deze ruimte ook meer dan nodig hebben. Voor LouvardGame 2023 worden 500 inschrijvingen als speler en maar liefst 170.000 kijkers verwacht, al moet daar wel bij gezegd worden dat het overgrote deel van deze kijkers het verloop van de verschillende toernooien online zal volgen. Zo zullen zij, onder andere, officiële toernooien voor Counter-Strike: Global Offensive, Rainbow Six: Siege, en DotA 2 volgen via verschillende kanalen, waaronder Twitch en de eigen kanalen van de organisatie en haar partners. Verschillende bekende Franstalige streamers werken samen met LouvardGame 2023, zoals BeHopGG en FroggedTV.

Toegangsprijzen bekend gemaakt

In tegenstelling tot verschillende andere esports events in België is de toegang tot LouvardGame 2023 niet gratis. De organisatie biedt een hele reeks aan verschillende tickets te koop aan en welk ticket ideaal is voor jou hangt af van wat je wil gaan doen op het evenement. Als je simpelweg het event wenst te bezoeken om alle actie live mee te maken, dan heb je enkel een “Visiteur”-ticket van € 15 nodig. Als je echter wenst deel te namen als speler of coach, dan bedragen de ticketprijzen respectievelijk € 60 en € 15 per persoon. Daarnaast worden er ook nog verschillende arrangementen aangeboden, zoals het huren van een professionele gamingstoel en een verblijf op de camping van het evenement.

Een volledig overzicht vind je op de officiële website van LouvardGame 2023.

Nieuws