Esports in België in maart 2022

Esports in Belgi in maart 2022

10 maart 2022

De maand maart belooft voor de esports in België. De lente staat voor de deur en brengt heel wat esports events naar ons land deze maand. Van de laatste ronde van de League of Legends Elite Series: Spring Split tot de Trinity Trials voor Valorant, de liefhebber van esports in België kan deze maand zijn of haar hart ophalen aan een hele reeks aan nationale esports events die je eigenlijk niet mag missen. Daarom zetten we hieronder kort op een rijtje welke esports events deze maand meer dan de moeite waard zijn.

FIFA

Het eerste event op de lijst is niet zo zeer een event dat specifiek plaatsvindt in maart, maar een event dat ook deze maand doorgaat. De Proximus ePro League, de nationale FIFA league van ons land, wordt iedere woensdag afgewerkt en is, onder meer, te volgen op televisie (op Eleven Sports). Momenteel zijn de teams bezig aan de tweede helft van hun seizoen 2021-2022 en de strijd om de play-offs is nog verre van beslist. KRC Gen Esports staat momenteel bovenaan, maar de eerste acht teams kwalificeren zich uiteindelijk voor de play-offs. Daar komt nog bij dat de uiteindelijke kampioen van de Proximus ePro League ook een startbewijs voor de FIFA eWorld Cup ontvangt, dus er staat nog meer dan genoeg op het spel in de tweede seizoenshelft.

Counter-Strike

Sinds eind januari van dit jaar wordt er ook weer gestreden in de regionale NumberOne-competitie van Counter-Strike: Global Offensive. Er wordt gespeeld om een prize pool van maar liefst €10.000 en er doen dit seizoen zeven Belgische teams mee, waaronder The Dice, eClub Brugge en het nieuwe team van KRC Genk Esports. De Bruggelingen staan momenteel zelfs bovenaan en zullen er alles aan doen om daar te blijven tot het einde van de competitie.

League of Legends

Maart is ook de maand waarin het huidige League of Legends-seizoen op zijn einde loopt. De laatste speeldag eindigt op donderdag 10 maart, waarna de play-offs worden georganiseerd tussen 11 en 19 maart. ION Squad en KRC Genk Esports hebben hun tickets voor de play-offs al binnen, wat betekent dat er nog twee tickets te winnen zijn voor de resterende teams. De winnaar van de play-offs zal uiteindelijk mee mogen doen aan de European Masters, waar ieder jaar de beste teams uit de andere Europese leagues zich verzamelen.

Valorant

Deze maand worden ook voor het eerst de Trinity Trials van Valorant voor de Benelux georganiseerd. Het format bestaat uit verschillende events die in de lente, de zomer en de herfst zullen plaatsvinden, waarbij ieder event over een totale prize pool van €2,000 beschikt. De Trinity Trials Benelux zijn de eerste Valorant league voor de Benelux en de virtuele aftrap zal op 26 maart gebeuren. Tegen die tijd weten we wie de winnaars van de kwalificaties zijn die momenteel aan de gang zijn en kunnen we gaan genieten van wat ongetwijfeld een prachtige toevoeging aan de esports in België zal zijn.

Nieuws