Maak kennis met de beste esports studententeams van België in 2022

Maak kennis met de beste esports studententeams van Belgi in 2022

10 januari 2023

Net als in veel andere landen zijn studententeams een van de grootste katalysatoren achter de groeiende populariteit en constante ontwikkelingen van de esports in België. De combinatie van een relatief jong en nieuwsgierig publiek en omgevingen waarin innovatie en technologie belangrijke steunpilaren zijn is bij uitstek geschikt voor een sector als die van de esports. Alleen al het grote aantal studententeams en speciale esports events voor studententeams in ons land toont aan dat studenten een cruciale rol spelen in de adoptie van esports in België onder het bredere publiek. Een goed voorbeeld daarvan is de Belgian Student League, waarvan recent de vierde editie werd afgewerkt.

De beste LoL en Rocket League studententeams van België

“De belangrijkste competitie voor gamende studenten die zich graag willen meten met studenten van andere universiteiten en hogescholen in verschillende esports”, zo stelt de Belgian Student League zichzelf voor op haar eigen website. De organisatie organiseert jaarlijks de gelijknamige Belgian Student League, maar dat is nog niet alles. Zij maakt ook onderdeel uit van de initiatiefnemers achter de BSL Tournament Series, een constante stroom aan toernooien en esports events voor ongeveer iedere game die je kan verzinnen, waaronder natuurlijk populaire titels als FIFA23 en DotA 2.

De reden dat we de Belgian Student League een beetje in het zonnetje zetten hier is omdat recent de vierde editie van hun gelijknamige league werd afgewerkt. De beste studententeams van het land namen het op tegen in elkaar in League of Legends en Rocket League, met heel wat spektakel tot gevolg. Het deelnemersveld was ook gevarieerd, met teams van instituten uit heel België, enkel VUB Gaming wist zich voor beide toernooien te plaatsen.

VUB Gaming blijft Rocket League domineren

VUB Gaming (van de Vrije Universiteit Brussel) had met name bij Rocket League te maken met hoge verwachtingen. Niet zo gek ook, als je bedenkt dat de Brusselaars de regerend kampioen waren en al enkele jaren het Belgische Rocket League-landschap domineren. VUB Gaming begon dus als favoriet aan het toernooi en die rol maakte het team ook meer dan waar. Na een dominant seizoen was het aan UGent Esports om de hegemonie van de hoofdstedelingen te doorbreken, maar dat bleek helaas iets te hoog gegrepen dit seizoen. De VUB haalde de titel na een spannende finale binnen voor de tweede keer op rij en verdiende daarmee ook direct een plekje op het komende UniRocketeers Spring 2023 Championship.

Leuvense kampioen bij League of Legends

Waar Rocket League een duidelijke favoriet kende, was dat bij het BSL League of Legends een ander verhaal. Naast VUB Gaming TWS plaatsten ook KU Leuven, Cefuc Gaming (van de UCLouvain) en EPHEC Esports (ook uit Leuven) zich voor de finalerondes. In de halve finales bleken de beide Leuvense teams te sterk voor de concurrentie, waardoor we een volledig Leuvense League of Legends-finale kregen voorgeschoteld. Daarin kroonde EPHEC Esports zich uiteindelijk voor in ieder geval één jaar tot beste LoL studententeam van België.

Nieuws