Gamers Care 2022 haalt €60.000 op voor Kom Op tegen Kanker

Gamers Care 2022 haalt 60.000 op voor Kom Op tegen Kanker

5 mei 2022

Na een succesvolle eerste editie in 2020, toen er met 24 uur videogames spelen zo’n €15.000 werd ingezameld voor de stichting Kom op tegen Kanker, werd dit jaar de tweede editie van Gamers Care georganiseerd. Gamers Care is een initiatief vanuit de esports in België en de Vlaamse gamingwereld waarbij de gaming en streaming community samenwerkt om geld op te halen voor Kom op tegen Kanker. Vanwege de coronapandemie moest de editie voor 2021 uitgesteld worden, maar dat werd dubbel en dik gecompenseerd met Gamers Care 2022. Er werd in totaal namelijk maar liefst €60.687 geschonken aan Kom op tegen Kanker dit jaar.

Gamers Care 2022

Net zoals in 2020 bestond de meest recente editie van Gamers Care uit een combinatie van verschillende acties en activiteiten, waaronder challenges die worden uitgevoerd op livestream, giveaways, en tal van initiatieven om geld in te zamelen. Het hoofdonderdeel van het event was echter de 24-uur livestream van het Belgische esports en gaming-platform 4Gamers op Twitch. Daarin nam pro gamer Espe Riekaert kijkers 24 uur lang langs allerlei games om milestones te bereiken en prijzen te winnen voor Kom op tegen Kanker. Daarnaast deden ook heel wat andere Vlaamse gamers een duit in het zakje door op hun eigen Twitch-kanalen ook geld in te zamelen via een uiteenlopende selectie games, gaande van FIFA22 tot Fortnite en Valorant.

Overigens deden ook enkele Bekende Vlamingen het event aan, dat plaatsvond van 16:00 uur op zaterdag 30 april 2022 tot 16:00 uur op zondag 1 mei in Barvatar in Gent. Onder meer de dochter van Kamagurka Aurélie Zeebroek, MNM radio host Kawtar Ehlalouch, en Loïc Thaler van Q-Music waren van de partij om deel te nemen aan het speciaal opgezette BV-spel. Zelfs Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi, die zelf een groot fan van gaming en esports in België is, liet zijn gezicht even zien om de actie van Gamers Care 2022 te steunen.

Doel ruimschoots overtroffen

Het totale opgehaalde bedrag van ruim €60.000 is natuurlijk indrukwekkend, zeker wanneer je bedenkt dat voor aanvang van het event werd gemikt op €50.000. Daarnaast is het duidelijk dat de Vlaamse gaming community zich ook in vergelijking met de vorige editie van Gamers Care ruimschoots heeft overtroffen door vier keer zoveel geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker dan twee jaar geleden.
Het aanzienlijke succes van zowel de eerste als de tweede editie van Gamers Care, in combinatie de duidelijk groeiende interesse in het concept, doet vermoeden dat er ook volgend jaar weer een actie op poten gezet zal worden. Daar is echter nog geen nieuws over bekend, maar de verwachting is dat daar ergens in de tweede helft van dit jaar al wat verandering in zal komen. Mocht je geïnteresseerd zijn in updates, om een donatie te maken of om zelf een stream op te zetten voor de volgende editie, dan raden we aan om de website en ook de social media van Gamers Care goed in de gaten te houden.

Nieuws