Studententeam van VUB Gaming boekt succes na succes sinds oprichting

Studententeam van VUB Gaming boekt succes na succes sinds oprichting

10 juni 2022

Dat de esports in België al enkele jaren goed en wel in de lift zitten is ondertussen wel duidelijk. Recent werd nog voor het eerst het officiële wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive georganiseerd in Antwerpen en kondigde Vlaams Minister van Media Benjamin Dalle aan dat er binnen afzienbare tijd een gloednieuwe Vlaamse gamehub zal worden opgezet, om maar enkele voorbeelden te geven van de groeiende interesse in esports en gaming in ons land. De oprichting van een eigen studententeam door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) past ook perfect in dat rijtje ontwikkelingen, zeker omdat de eerste resultaten van VUB Gaming niets minder dan indrukwekkend zijn. In de eerste zes maanden sinds de oprichting heeft het team al drie nationale titels in de wacht gesleept.

Rocket League champions van de Benelux

Begin mei van dit jaar werd de House of HR Cup gespeeld, het grootste Rocket League-toernooi voor studententeams in de Benelux en ook het officiële Benelux-kampioenschap voor studenten. Via enkele voorrondes wist VUB Gaming de finale van de House of HR Cup te halen, die op 6 mei gespeeld werd in het Kursaal van Oostende. Daarin was het beste Rocket League-team van Nederland, de Erasmus Eagles van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de tegenstander. Alhoewel met het nodige respect werd toegeleefd naar het grote event, was VUB Gaming uiteindelijk oppermachtig in de Grand Finale. De Nederlanders werden met 3-0 opzijgezet, waarmee het team uit Brussel ook direct € 900 aan prijzengeld in de wacht sleepte, 60% van de totale prize pool van € 1.500.

Dubbel succes tijdens Belgian Student League

Slechts twee dagen na het succes tijdens de House of HR Cup, overigens de eerste grote titel van VUB Gaming, was het alweer tijd voor de Belgian Student League, de grootste esports competitie voor studententeams in ons land. Ondanks de naam gaat het hier echter om veel meer dan één league. The organisatie verzorgt namelijk verschillende toernooien voor heel wat verschillende games, waaronder FIFA22 en Rocket League. We noemen deze twee specifieke titels, omdat VUB Gaming ook bij deze events de eerste plek in de wacht wist te slepen.

Zoals de naam wel al doet vermoeden, nemen tijdens de Belgian Student League studenten en studententeams uit verschillende Belgische universiteiten en hogescholen het tegen elkaar op. De laatste editie van het event vond plaats in de Kinepolis in Antwerpen, in één van de grote zalen. Dit podium deed VUB Gaming overduidelijk goed, want de Brusselaars wisten tijdens de Belgian Student League zowel het FIFA event als het Rocket League event te winnen. In de FIFA-finale was Thomas More, een Vlaamse hogeschool en lid van de Associatie KU Leuven, de rivaal, terwijl in de Rocket League-finale werd afgerekend met UGent Esports van de Universiteit Gent. Zo begint de prijzenkast van VUB Gaming enkele maanden na haar oprichting al redelijk vol te raken.

Nieuws